avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal-e legal?va rog ajutati
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal-e legal?va rog ajutati

Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare:
Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura.
In anul 2011 am fost amendat de -transportul in comun (pe autobuz),si nu am primit proces verbal pe loc.
Acum ,dupa 2 ani primesc instiintare de la spit,ca am de plata amenda.in tot acest timp,nu am primit acasa procesul verbal.am intrebat acum la sediul lor si se insista ca au trimis p.v. la spit(taxe si impozite),si ca nu imi dau nimic.
Este legala procedura?eu ne primind acasa procesul verbal,nu am putut nici plati ,nici contesta in instanta,drepturi pe care le am.
In aceste conditii se poate anula procesul verbal si amenda?ce sanse am?mentionez ca nici in prezent nu am primit procesele verbale.

va rog sa ma ajutati
va multumesc,

Cel mai recent răspuns: bassmafya17 , utilizator 17:16, 25 Iulie 2013
daca nu v-a fost comunicat intr'adevar e o problema. mergeti acolo si explicati. daca nu va inteleg, va trebui din pacate sa faceti o contestatie la executare.
Vreau sa fie lovit de nulitate absoluta.
nu am primit procesul verbal nici dupa 30 de zile,nici dupa 6 luni.
acum sunt peste 2 ani si tot nu am primit.
Ordonanta nr. 2/2001,articolul 13-''Art. 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.''
art 26 (3)-''In cazul in care contravenientul nu este prezent sau, desi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum si a instiintarii de plata se face de catre agentul constatator in termen de cel mult o luna de la data incheierii.

Art. 27
'' Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.''

am sanse sa castig daca fac contestatie?
eu cred ca aveti sanse dar pe contestatie la executare, unde sa se constate prescrierea dreptului de a va cere banii.

e cu totul alta treaba decat plangerea contraventionala si nu are nicio legatura cu nulitatea absoluta a procesului verbal

puteti ataca si procesul verbal de contraventie dar pe alte considerente, nu pe acela ca nu a fost comunicat.
cum adica pe contestatie la executare?mentionez ca eu inca nu am platit amenda.
dar acele articole care sunt incalcate?nu poate fi anulat pv pe seama lor?
mi am dat seama ca am gresit ce am scris-nulitate absoluta...

ma multumesc si cu " prescriere in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.''
am sanse?

Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
bassmafya17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 2 /2001 Videodek Videodek in cat timp trebuie inaintat procesul verbal de constatare a contraventiei de la savarsirea faptei ? depasirea termenului atrage dupa sine nulitatea pvc? (vezi toată discuția)
Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)