avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comision la incasare - abuziv?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comision la incasare - abuziv?

Buna ziua,

Anul trecut am facut un credit pe 3 ani la o banca. Am scadentarul ratelor trimis de catre ei (la solicitarea mea).
In fiecare luna am trimis rata inscrisa in pdf. Dupa cateva luni, mesaj de la banca: "La xx/xx suma datorata este xx RON. Restantele se vor raporta la Biroul de Credit".

Am mai fost sunat de un domn de la aceeasi banca care mi-a spus ca trebuie sa trimit "cativa lei in plus" la fiecare rata pentru ca ei percep comision la incasarea banilor. Acest comision nu apare nicaieri inscris in contractul dintre mine si banca.

In acel moment am facut plata pentru a nu fi raportat. Acum am primit iarasi un astfel de mesaj.

Consider ca acest comision este abuziv dar vroiam sa ma consult si cu dvs. Nu am fost instiintat despre acest comision iar ei au decis ca ma pot raporta Biroului de Credit pentru ca tin ascuns un comision (care se pare ca se gaseste la termenii generali ai bancii, dar nu si in contractul nostru).

Multumesc,
Cezar

Editat - Din Regulamentul de postare in forum: 2.13. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uita ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea lui X sau lui Z in ele.

www.avocatnet.ro/content/tag...
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
xperyens, utilizator
Cel mai recent răspuns: xperyens , utilizator 12:36, 2 August 2013
Cereti explicatii in scris pt acel comision ( puteti cere si prin email, ideea e sa aveti dovada scrisa), apoi functie de raspuns, puteti reclama la OPC, atasand copie dupa contract , dupa scadentar si raspunsul lor
Buna ziua,

Cred ca ati intuit bine un posibil raspuns nefavorabil in privinta trimiterii acelor detalii pe mail. Mi s-a transmis ca nu au voie sa faca asa ceva, ca nu pot sa-mi trimita nimic pe mail.
Ce am de facut in continuare?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grafic de rambursare estimativ al ratelor? xc xc Am solicitat o reesalonare a ratelor pe 12 luni, timp in care trebuie sa platesc numai dobanda. Cererea a fost aprobata, am fost chemata la banca sa semnez ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetiei_comision de administrare credit oana ristea oana ristea Am contractat in 2007 un credit in CHF cu dobanda variabila. In contract am specificat ca mi se aplica un comision de administrare de 0.2% cu posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata o banca - sfaturi? gclaudiu83 gclaudiu83 in anul 2007 am contractat un credit de la [BANCA] pe o perioada de 10 ani.In primele luni am platit rata de 420 ron apoi aceasta s-a modificat treptat pana a ... (vezi toată discuția)