avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Marturie minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Marturie minori

Valoarea declaratiei unui minor conteaza la fel de mult in fata instantei cu a unui major care e constient ca raspunde in fata legii de faptele sale?Pot fi egali in drepturi dar nu in raspunderi?
Ce sanctiune risca un minor a carui declaratie intr-un dosar penal se dovedeste mincinoasa?Dar parintele care il asista obligatoriu are vreo raspundere?
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 21:05, 25 Iulie 2013
Daca se va dovedi ca declaratia este mincinoasa se va discuta apoi despre ceea ce va intereseaza.
Martorul minor a fost condamnat penal pentru marturie mincinoasa?
Este o problema de principiu, nu un caz concret.Poate un minor sa fie condamnat penal pentru marturie mincinoasa?
daca ar sub 14 ani nu raspunde din puct de vedre penal pentru nicio infractiune 14-18 raspunde limitat daca se dovedeste ca a facut-o cu discernamant
Multumesc de promtitudine.Dar mai abuzez putin de bunavointa dvs.Sa inteleg ca marturia unui minor sub 14 ani, deci fara nicio raspundere, poate fi o proba cu drepturi depline pe baza carea instanta poate condamna? Si daca se dovedeste ulterior condamnarii, ca minorul a fabulat putin ca eroii lui din desene animate, toata lumea e fericita,multumita si acasa pe pernita lui.Interesanta justitia asta.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
wiki38, utilizator
Pentru a se ajunge la condamnarea unei persoane este nevoie de mai multe probe.
Marturia unui minor este insuficienta pentru o condamnare penala daca nu exista si alte probe.
Nu poate fi condamnata penal o persoana doar in baza unei probe.
Este necesar sa existe mai multe probe.

Alte discuții în legătură

Marturia mincinoasa katherine katherine O persoana a dat o declaratie in cazul unei fapte de vatamare corporala, insa a declarat ca a auzit si vazut ce s a intamplat; de fapt doar auzise; ce a spus ... (vezi toată discuția)
Audiere minori wiki38 wiki38 De la ce varsta pot fi audiati minorii martori in faza de urm penala de lovire?Daca parintii nu sunt deacord pot fi obligati?Se impune obligatoriu audierea sau ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciucacri ciucacri am si eu o intrebare: ce se poate intampla unui martor care a depus marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare, motiv pt care a fost chemat in ... (vezi toată discuția)