avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite pe teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite pe teren

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema de impozite pe teren. Treaba sta in felul urmator, bunica mea platea impozit pe un teren situat intr-o localitate din judetul Buzau la primaria din localitatea de domiciliu deoarece asa i s-a spus de catre reprezentatul fiscal de la primaria de domiciliu. Acum insa cand am vrut sa vand acel teren primaria din localitatea unde e situat nu ma lasa deoarece imi reproseaza ca nu am impozitele platite pe acel teren. Le-am spus ca impozitul s-a platit la primaria din acea localitate dar mi s-a raspuns ca nu ii intereseaza, ca ei nu au primit niciun ban niciodata. Ma paseaza din primarie in primarie. Sfatuiti-ma ce sa fac va rog frumos !

Va multumesc !
nebuna situatie ce sa zic in mod firesc impozitele se platesc la localitatea unde este situat proprietatea respectiva nu inteleg cum a ajuns bunica dvs sa il plateasca la localitatea de domiciliu?
Cei de la primaria de domiciliu au spus, mai exact reprezentantul fiscal, ca incaseaza ei banii si trimit primariei de acolo, dar banii nu au ajuns nici pana in ziua de azi !

Nici nu este legal ca o unitate administrativ teritoriala sa incaseze in numele alteia veniturile.

Aveti chitantele prin care ati achitat impozitul pe teren ?
Daca da, verificati ce scrie pe ele( ce s-a achitat), cine a semnat(incasatorul) si stampilat(trebuie sa fie stampila UAT/ primariei de domiciliu).

Daca bunica a achitat impozit pe teren aceste sume trebuie sa se regaseasca in extrasul de rol al bunicii- dar pe rolul deschis in localitatea de domiciliu-.

O sa ma interesez la primarie zilele acestea si voi revenii cu un raspuns amanuntit ! Multumesc de ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate cosminc cosminc as vrea sa stiu cum se poate obtine actul de proprietate pt un imobil construit in anii 1960 . Mai exact , este vorba despre casa bunicii mele pt care nu a ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto, adresa talon neschimbata LaviniaGusu LaviniaGusu Bună ziua! As aprecia o părere avizată în următoarea speță: doresc sa vand masina, proprietate personala; acum câteva luni mi-am schimbat buletinul, ... (vezi toată discuția)
Vanzare autovehicul freetp freetp Buna, Am o situatie mai inedita. Anul trecut mi-am schimbat domiciliul in cadrul aceluiasi judet. Masina am trecut-o rapid la taxe si impozite prin transfer ... (vezi toată discuția)