Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema de serviciu.In luna mai am anuntat la compania unde lucrez faptul ca sotia mea este insarcinata iar in luna august la sfarsit eu, ca si tata al copilului voi intra in concediu de paternitate timp de 2 ani.De atunci au inceput probleme si mi s-a spus ca daca am luat aceasta hotarare trebuie sa demisionez.Bineinteles ca am refuzat iar acest lucru l-a deranjat foarte tare pe director care acum are un tel in face sa fiu dat afara.Cu o zi inainte de a intra in concediul de odihna programat am avut o sedinta cu seful in care mi s-a reprosat ca nu mi-am indeplinit atributiile de serviciu si ca va lua masuri in privinta asta(s-a referit la faptul ca imi va face referat).Am avut concediu de odihna pana pe 15 iulie, dupa care am intrat in concediu medical cu o problema de sanatate mai veche.Departamentul de resurse umane mi-a trimis o adeverinta pentru medic si tot acel coleg mi-a dus concediul la resurse umane.Astazi pe 25 iulie concediul medical mi-a fost prelugit de catre un medic specialist(mi s-a dat si scrisoare medicala),pana la data de 8 august.Am sunat la resurse umane pentru a informa acest lucru de mai multe ori dar nu mi s-a raspuns.In cele din urma am trimis mesaj catre superiorul meu si catre sefa de la resurse cu privire la acest aspect.Problema mare este faptul ca directorul de magazin a interzis oricarui coleg sa imi duca concediul medical la serviciu.(cine ma ajuta este impotiva companiei)
Acum as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
1.Ar putea merge sotia mea sa duca concediul medical?
2.Daca cei de la resurse umane spun ca nu au primit nimic de la mine la primul concediu medical si ma trezesc concediat pe motiv de absente nemotivate.Sau eventual daca il duce sotia pe acesta ulterior, sa spuna ca nu a fost adus.
3.Daca refuza sa primeasca concediul de la sotia mea cui trebuie sa ma adresez?
4.Ar fi bine sa consult un avocat si sa mearga el la serviciu pentru a duce concediul medical?
Singurul motiv pentru care accept aceasta sitautie este faptul ca sotia trebuie sa nasca si nu vreau sa pierdem indemnizatia de crestere copil(trebuie sa am un stagiu de cotizare de 12 luni complet anterior nasterii copilului iar daca acest concediu nu este inregistrat nu voi mai realiza stagiul complet de cotizare.Asadar dupa urmatoarele 3 saptamani cand va naste cu siguranta imi voi da demisia.
Sunt mai multe metode prin care puteti trimite acest concediu medical si am sa va dau cateva exemple.
1. Prin executor judecatoresc.
2. Prin posta cu confirmare de primire si cu valoare declarata.
3. Prin orice alta persoana cu martori.
Raspunsuri la intrebarile dumneavoastra:
1. Concediu medical se elibereaza in mai multe copii. Dumneavoastra trebuie sa aveti una sau puteti cere doctorului sa va elibereze o copie pe care puteti sa o trimiteti din nou cu una din cele 3 variante pe care le-am relatat mai sus.
2. Daca trimieti prin punctele 1 si 2 nu vor putea spune niciodata ca nu au primit actele si aici v-am raspuns si la punctul 3.
4. Nu vad personal nevoia de a consulta un avocat in problema trimiterii unor acte. In cazul in care aceste acte nu sunt luate in consideratie, atunci e bine sa aveti un avocat care sa va ajute cu hartiile prin care o sa dati in judecata firma.
Cu siguranta nu va veti da demisia dupa cele 3 saptamani. O sa intrati in concediu de cresterea a copilului. Va veti da demisia dupa ce se va termina acest concediu cel mai probabil.
1. Puteti depune certificatele medical si cu o adresa de inaintare catre angajator. Astfel, pe un exemplar care ramane la dvs trebuie sa se specifice ca au primit un exempar de pe adresa si actele atasate.
2. Nedepunerea in termen a certificatelor medical da posibilitatea angajatorului de a nu va achita indemnizatia aferenta.