avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Detasare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Detasare functionar public

In codul muncii, pentru salariatii contractuali, pe durata detasarii contractul de munca se suspenda la angajator. Angajatorul la care se face detasarea ii plateste drepturile salariale si il declara in d112.
Ce se intampla cu un functionar public? I se suspenda raportul de serviciu la angajatorul care il deleaga pe durata detasarii la alt angajator? Ramane ca angajatorul la care functionarul public este detasat sa ii plateasca salariul si sa il declare in d112? Nu am gasit in Legea 188/1999 raspuns la intrebare!
Cel mai recent răspuns: CristinaMocanu , utilizator 13:37, 28 August 2013
La angajator, postul pe care dvs. il detineti figureaza ca fiind temporar vacant si este obligat sa vi-l pastreze pana la incetarea detasarii.
Art. 89 din Legea 188/1999 prevede care sunt conditiile in care se face detasarea unui fp si cine plateste drepturile salariale. Pe scurt, unitatea la care ati fost detasat va va plati elementele salariale si va intocmi si declara contributiile pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de detasare gh3gh1 gh3gh1 am un functionar public detasat pe 3 luni la institutia nostra. Domiciliul functionarului, cat si locul sau anterior de munca se afla intr-o localitate la 8 km ... (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat daca refuz mutarea definitiva in cadrul unui alt compartiment? zombi zombi sunt functionar public iar de curind am fost instiintat verbal de seful meu ca voi fi mutat (nu a mentionat daca definitiv ). . probabil voi primi o decizie ... (vezi toată discuția)
Detasarea in cadrul altei institutii, urmata de reorganizare sburlea corina sburlea corina Un funcţionar public este detaşat in cadrul altei instituţii pe o perioada de 6 luni şi in acest interval se supune reorganizării instituţia de la care a ... (vezi toată discuția)