avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pot fi sanctionat daca refuz mutarea definitiva in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pot fi sanctionat daca refuz mutarea definitiva in cadrul unui alt compartiment?

sunt functionar public iar de curind am fost instiintat verbal de seful meu ca voi fi mutat (nu a mentionat daca definitiv ). . probabil voi primi o decizie prin care mi se va comunica modificarea raportului de serviciu, respectiv mutarea in cadrul altui compartiment . Conf. legislatiei in vigoare mutarea definitiva se face numai cu acordul scris al functionarului. As vrea sa stiu daca in cazul in care refuz mutarea ( definitiva caci pt. o perioada de 6 luni intr-un an inteles ca trebuie sa am motive intemeiate) pot fi sanctionat.:(:( mentionez ca serviciul din care fac parte in prezent nu va fi reorganizat sau restructurat chiar existind un deficit de personal iar alt functionar va fi mutat aici odata cu plecarea mea.

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:55, 11 Februarie 2012
Potrivit art. 91 Legea nr.188/1999:
.....
(7) Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.

Pe cale de consecinta, se poate refuza mutarea numai dacă functionarul public se afla într-una dintre următoarele situaţii:
a) graviditate;
b) îşi creşte singur copilul minor;
c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detaşarea;
d) detaşarea se face într-o localitate în care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare;
e) este singurul întreţinător de familie;
f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detaşării.
daca este vorba de o mutare definitiva, atunci este necesar acodul scris al fp. refuzul, consemnat in scris, nu atrage dupa sine, nici o sanctiune.
daca este vorba despre o mutare temporara, fp poate refuza mutarea, doar in cazurile prevazute la art.89 alin. (3) din legea nr.188/1999. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare functionar public alecramm alecramm am dreptul sa refuz mutare functionar public la un alt serviciu in aceeasi institutie publica sau in alta institutie publica? (vezi toată discuția)
Dreptul functionarului public crisgrig crisgrig Buna ziua, lucrez la o institutie publica si directorul vrea sa ma mute la alt compartiment. Ce pot face in situatia in care mi se da decizie de mutare? (vezi toată discuția)
Acord scris pentru mutarea definitiva functionar public ramona_moraru ramona_moraru buna seara, sunt functionar public si am semnat un acord scris pentru a fi mutata definitiv in cadrul institutiei, la autoritatea ierarhic superioara. ... (vezi toată discuția)