avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dreptul functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dreptul functionarului public

Buna ziua, lucrez la o institutie publica si directorul vrea sa ma mute la alt compartiment. Ce pot face in situatia in care mi se da decizie de mutare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 19 Octombrie 2015
Legea nr.188/1999
art.91.
...
(7)Functionarul public poate refuza mutarea in cadrul altei structuri a autoritatii sau institutiei publice in alta localitate, daca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinara.

Asadar, unctionarul public poate refuza mutarea in cadrul altei structuri a autoritatii sau institutiei publice in alta localitate, daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) graviditate;
b) isi creste singur copilul minor;
c) starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, face contraindicata detasarea;
d) detasarea se face intr-o localitate in care nu i se asigura conditii corespunzatoare de cazare;
e) este singurul intreNinator de familie;
f) motive familiale temeinice justifica refuzul de a da curs detasarii.

Cititi si acest articol
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare functionar public alecramm alecramm am dreptul sa refuz mutare functionar public la un alt serviciu in aceeasi institutie publica sau in alta institutie publica? (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat daca refuz mutarea definitiva in cadrul unui alt compartiment? zombi zombi sunt functionar public iar de curind am fost instiintat verbal de seful meu ca voi fi mutat (nu a mentionat daca definitiv ). . probabil voi primi o decizie ... (vezi toată discuția)
Trecere pe un alt post ana55 ana55 Sunt functionar public,am studii superioare,am obtinut postul prin concurs la taxe si impozite.Pot fi obligata sa trec pe post de contabil ,daca nu vreau,si ... (vezi toată discuția)