avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatie de detasare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatie de detasare

am un functionar public detasat pe 3 luni la institutia nostra. Domiciliul functionarului, cat si locul sau anterior de munca se afla intr-o localitate la 8 km de localitatea in care este detasat.
Dumnealui solicita, in conformitate cu Legea 188/1999, acordarea indemnizatiei de detasare.
Ce documente trebuie sa prezinte si cine plateste acesta indemnizatie (institutia noastra sau institutia de la care s-a detasat) si cat este aceasta?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:38, 21 Noiembrie 2013
Conf art 89 alin 4 Lg 188/1999 pe perioada detaşării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul. Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este detaşat este mai mare, el are dreptul la acest salariu. Pe timpul detaşării în altă localitate autoritatea sau instituţia publică beneficiară este obligată să-i suporte costul integral al transportului, dus şi întors, cel puţin o dată pe lună, al cazării şi al indemnizaţiei de detaşare.
Indemnizatia de detasare se plateste de institutia la care este detasat.
Documentele care trebuie sa existe sunt: decizia de detasare, adresa institutiei care solicita detasarea catre institutia care detaseaza si raspunsul celei din urma. Tot prin decizie se stabileste si indemnizatia de detasare si care trebuie sa fie cel putin egala cu salariul avut de functionar la institutia la care are raportul de serviciu.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea in cadrul altei institutii, urmata de reorganizare sburlea corina sburlea corina Un funcţionar public este detaşat in cadrul altei instituţii pe o perioada de 6 luni şi in acest interval se supune reorganizării instituţia de la care a ... (vezi toată discuția)
Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public detasat blackjack blackjack In cazul detasarii unui fuctionar public care institutie ii va plati acestuia salariul? (cea de la care a fost detasat sau cea la care a fost detasat) (vezi toată discuția)