Ati procedat cat se poate de corect.
Nici presedintele, nici administratorul, practic vorbind, nu pot intra intr-un apartament, daca proprietarul nu permite, desi in lege spune ca:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
................
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Ca sa poata ajunge in apartamentul doamnei de la et.3 cu acel preaviz sau fara preaviz, ar trebui sa fie destul de fermi. Sunt?
Si noi, in asociatiile in care traim avem asemenea locatari. Ma chinui si eu de mai bine de juma' de an sa fac o proprietara sa inteleaga ca e necesar sa inspectam coloanele comune pentru ca cei de sub ea, pe coloana, plus cei de alaturea pe aceeasi teava au tavanele ude la bucatarie. Ea nu si nu, ca nu e de la ea, ca a fost nu stiu ce instalator si i-a spus ca la ea nu e nimic. Deci nu poti sa-i pui piciorul in usa si sa-i fortezi usa. Doamna de care va spun are ghena tevilor blindata cu faianta si nu vrea sa-i pricinuim noi stricaciuni prin spargerea unei bucati din acea masca.
Iata! Ceilalti proprietari de sub ea, degeaba ne adreseaza cereri verbale, scrise, ca nu avem cum intra la ea in apartament si, mai rau, sa-i si spargem peretele.
Legea aceasta este facuta pentru oameni cu creier in cap si civilizati, nu pentru trogloditi care cred ca sunt buricul pamantului. Si, din pacate, autoritatile nu ne ajuta in niciun fel.
Eu cred ca in aceste cazuri, numai lipsa apei pe coloana si presiunea vecinilor ar putea sa o indure pe vecina dv. sa lase sa se inspecteze tevile comune. La mine vecinii doamnei de care va spuneam, vin si-mi spun mie, dar niciunul nu se duce la usa ei. Atunci, asta e, isi merita soarta! Nu pot lasa toata coloana de apa (6 etaje deasupra ei) fara apa pentru ca 2 de dedesupt sunt prea ingaduitori.
Nu trebuie sa asteptati totul de la presedinte sau administrator, trebuie ca si proprietarii care sufera un necaz din partea unuia dintre ei sa fie solidari cu presedintele si administratorul si sa le dea concursul la a-si convinge vecina sa-i lase sa inspecteze locul.