avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie.In anul 1995 am primit cu contract de donatie de la strabunicul meu o casa cu cateva terenuri aferente.Parintii mei" m-au convins" sa le fac lor un contract de vanzare cumparare pe tot ce am primit ceea ce am si facut in anul 2006 la un notar in alt judet.Problema sta in felul urmator: astazi am mers la primarie pt un certificate fiscal si surpriza... eu apar ca unic proprietar pe casa si terenurile aferente din 1995-prezent,inclusiv facturile de utilitati sunt pe numele meu.Spuneti-mi va rog ce pot face in acest caz pt a-mi lua casa inapoi deoarece ei nu s-au intabulat si au trecut 6 ani de atunci,sau ce pot face mai exact in acest sens.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:06, 26 Iulie 2013
faptul ca nu s-au intabulat ,nu este motiv de nulitate in sinte.
prin urmare ori reziliati contractul prin intelegere cu ei , daca nu doar prin instanta, insa dureaza, e greu si costa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare nul raulTM raulTM Buna seara, In anul 1995 am dobandit prin contract de vanzare cumparare de la bunicul meu o casa pe care in anul 2007 am vandut-o parintilor mei prin contact ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie pentru survenienta de copil mocanudan mocanudan Am revocat o donatie cu 4 terenuri pentru survenienta de copil. Instanta a revocat-o definitiv si irevocabil, in hotararea acesteia stipulandu-se clar ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare Codrin-paul Codrin-paul Buna ziua ma numesc P ionut si as avea nevoie de ajutor/indrumare intr o speta de vanzare cumparare..mai exact in 2014 am cumparat de la strabunica mea in ... (vezi toată discuția)