avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legal (sau nu) respingere dosar de inscriere concurs ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legal (sau nu) respingere dosar de inscriere concurs organizat de ANFP

Buna ziua,
doresc un raspuns cu privire la urmatoarea expunere:
Un functionar public, caruia i-a incetat CIM de drept, deoarece indeplinea conditiile pentru pensionare. In calitate de pensionar, doreste sa se inscrie la concursul pentru ocuparea postului vacant, post de pe care a plecat. De la ANFP, i se transmite (neoficial) ca nu i se va aproba dosarul, deoarece este pensionar, iar ANFP dispune de o nota interna (sau circulara), conform careia dosarele de inscriere la un concurs, ce apartin pensionarilor, sa fie respinse (pentru crearea de locuri de munca si pentru a intineri sistemul).
Intrebare: Au dreptul sa respinga dosarul de inscriere pe aceste considerente? In situatia in care sunt indeplinite toate conditiile impuse de ANFP pentru inscrierea la concurs, pot, totusi, sa respinga dosarul pentru ca este vorba de un pensionar? Exista o baza legala in acest sens?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 28 Iulie 2013
Circulara de care amintiti de cine este emisa?
Nu stiu
Oricum, suna a discriminare acest lucru . La un concurs de ocupare a unui post pot participa toti cei care indeplinesc conditiile prevazute de lege sau de angajator pentru ocuparea postului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare functie publica prin concurs angelax angelax Sunt functionar public de 15 de ani, studii superioare de lunga durata-promotie 2008, master in managementul organizatiei-promotie 2010, in functia de ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa condamnare calytul calytul i se poate respinge dosarul din cauza faptului ca a fost condamnat? Sau se poate considera discriminare? Referent la primarie se poate angaja? (vezi toată discuția)
Modificare conditii specifice concurs contabil sef hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu daca o institutie de aparare si ordine publica, care organizeaza un concurs de contabil sef are ca si conditii specifice pt. postul ... (vezi toată discuția)