avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea custodiei minorului de catre mama, care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea custodiei minorului de catre mama, care recunoaste adulterul avut loc in timpul separarii in fapt

Buna ziua! Sunt casatorita de 12 ani, casatorie din care au rezultat 2 minori, primul fiind recunoscut de catre tata, al doilea fiind motivul intentarii de catre sot a unui proces de "Tagada paternitate". Pe scurt, in ultimii ~3 ani, am fost separati in fapt, ba mai mult, sotul si-a schimbat domiciliul si inclusiv actele de identitate. In urma cu un an, eu si sotul am avut relatii sexuale ocazionale, in aceeasi perioada in care eu aveam o alta relatie. (Completez prin a spune ca si sotul avea, si are in continuare, o relatie, pe care nici macar n-o ascunde). In aceasta perioada a fost conceput cel de-al doilea minor. Daca eu sunt de acord ca sotul sa fie scos din certificatul de nastere al copilului, neavand siguranta paternitatii, in cazul intentarii de catre acesta a unui divort, va reusi, pe baza acestui fapt, sa obtina custodia primului minor(cel pe care-l recunoaste si pe care-l vrea)??? Mentionez ca in toata perioada separarii, minorul in discutie a locuit la mine, fiind singura care s-a ocupat de intretinere si educare. Colac peste pupaza, alocatia de stat a acestui minor e si in prezent pe numele sotului, copilul nemaibeneficiind de acesti bani din momentul separarii. Concluzionez: Risc sa pierd custodia primului minor in cazul in care recunosc acea relatie extraconjugala avuta in perioada separarii in fapt? Va rog din suflet sa ma ajutati! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Meina , utilizator 07:55, 30 Iulie 2013
Mai bine sa faca sotul dvs testul adn pentru cel de al doilea copil, asa aveti certitudinea al cui copil e, iar daca ambii sunt ai lui mergeti si divortati cerand custodia unica/comuna al copiilor .Avand in vedere ca dvs va ocupati exclusiv de primul copil nu vad probleme in a pierde copilul, corect era sa divortati si sa lamuriti aceasta situatie .
Va mai pot da un sfat ! Mergeti la judecatorie si faceti o cerere in care precizati ca sunteti separata in FAPT de sot si ca nu va ajuta la intretinerea minorilor si solicitati stabilirea unei pensii de intretinere pt minori . Nu trebuie sa platiti taxa de timbru. De asemenea daca stiti unde lucreaza mentionati acest lucru si mai solicitati ca pensia de intretinere sa fie retinuta direct din salar de la locul de munca! Nu trebuie sa fiti divortata pt acest lucru.Pensia i se va retine din momentul introducerii cererii. Puteti cere pensia de intretinere pt amandoi copii sau numai pt unul. Acum dumneavoastra ar trebui sa stiti cine este tatal copilului , deoarece exista asemanare cu tatal sau unele semne particulare . Oricum pana la stabilirea paternitatii el este in acte tatal copilului . Pt un copil pensia de intretinere este de 25 % din venitul net realizat si pt doi copii 33 % din venitul net realizat!....Nu credeti toate amenintarile lui !!! Oricum la divort trebuie sa aratati ca sunteti o mama buna si aveti unde locui si venituri sau cineva care sa va ajute . Succes !!
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
kyrakyra_65, utilizator
Se da foarte greu pensie alimentara in astfel de cazuri si va trebui sa se judece si cu privire la autoritatea parinteasca.
Mai bine se judeca direct pe divort decat sa se complice inutil.

Eu in cazuri de acest fel m-am judecat pe divort si am deschis separat proces pe tagada.

Tatal va trebui sa achite taxa pentru testul ADN.
Daca nu achita nu se mai judeca procesul cu tagada si ramane totul asa.

Chestiunea cu pensia de intretinere va ramane in sarcina tatalui din acte daca nu rezolvati cu tagada.
O cunostinta a depus cerere de pensie de intretinere pt minori ( acum 4 ani), motivand ca e separata in fapt de sot si acesta nu participa la intretinerea lor. Lui i s-a retinut pensia direct din salar , si au divortat abia anul acesta in primavara.
Eu nu cred ca e greu de obtinut pensie pt ca l.ocuiesc separat, copiii sunt la mama ( amandoi ?) si tatal nu contribuie la intretinerea lor. Problema e ca daca se dovedeste ca nu e copilul lui, banii trebuie dati inapoi.
Faptul ca ati avut o relatie nu ii da castig de cauza tatalui in ce priveste locuinta copilului cel mare, ar conta daca ati fi plecat cu iubitul uitand de copil, neglijandu-l.

Alte discuții în legătură

Tagaduire paternitate? neacsusam neacsusam Speta mea este urmatoarea : Juridic sunt casatorit din 2004 .In fapt , suntem despartiti din mai 2010 . In 15.05.2010 am gasit o scrisoare medicala ,de la ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Divort si tagada de paternitate Majda Majda As avea și eu o întrebare ,am o problema mai mare sa zic așa ,am căsătorită in trecut, nu am divorțat până în 2009, deoarece fost soț nu se ... (vezi toată discuția)