Buna ziua. Mama mea are o refinantare la[editat],prin care a cumulat toate celelalte credite, in 2011. Rata lunara este de 800 ron timp de 10 ani. Ce se intampla daca renunta sa mai plateasca aceste rate? Specific ca nu este un credit ipotecar, insa detine un imobil pe numele ei. Pe langa poprire, este posibil sa fie executat imobilul? Daca da, este o solutuie sa mi-l vanda mie,fiul ei ?
Va multumesc anticipat ,Paul
Nu intentionez sa preiau datoriile mamei, mai mult, daca problema imobilului este clarificata, doresc sa faca o refinantare cu maximul care mai poate fi acordat,si apoi sa nu mai plateasca ratele.
Ca sa fiu mai clar, mama poate iesi la pensie deja, pensie care este de 3 ori mai mica decat salariul actual pe care il are. Astel, poprirea ar insemna o suma insignifianta comparativ cu rata lunara actuala.
Daca nu intentionati sa ii preluati datoriile, inseamna ca nu intentionati nici sa o mosteniti. Daca vreti sa mai aveti acel apartament, atunci platiti creditul, in locul mamei dvs. Altfel, il va executa banca.
O vanzare catre dvs va fi desfiintata ca fiind facuta in frauda creditorului banca.
1. Imobilul nu este ipotecat,nu s-a girat cu el cand s-a facut creditul
2. Ratele inca sunt platite, nu exista nici un fel de executare silita, probabil va dura cel putin un an pana se va ajunge la aceasta,daca sa spunem de maine ratele nu mai sunt platite
Sa inteleg ca si in aceste conditii,vanzarea imobilului catre mine, este considerata frauda in dauna bancii?
1. Ca nu este ipotecat, inteleg, dar ca nu s-a garantat...cu el, va inselati. Cand a semnat contractul de credit a garantat cu toate bunurile pe care le are in proprietate, inclusiv cu acel imobil;
Orice act prin care debitorul isi creaza o stare de insolvabilitate, este in frauda creditorului. vanzarea catre o ruda de gradul 1 este prezumata a fi un astfel de act.
Rate banca
EuBunicu
Buna ziua/seara.Am si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un raspuns.Fiind dat in somaj in 2010 nu am mai avut de unde sa platesc ratele la banca.De girat nu ... (vezi toată discuția)