avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nu am primit raspuns de la Primarie, au trecut mai ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nu am primit raspuns de la Primarie, au trecut mai mult de 30 zile

Buna ziua,
Am depus la Primaria com. Frumusani, jud. Calarasi, 2 documente:
1 - o cerere de bransare la apa curenta (canalizare nu exista), au trecut mai mult de 30 zile si nu am primit raspuns; ce trebuie facut in continuare?
2 - o reclamatie ce viza doua aspecte:
A- faptul ca majoritatea santurilor colectoare de ape de ploaie sunt astupate/colmatate si cantitati foarte mari de apa de ploaie imi inunda terenul proprietate personala pe care se afla casa de locuit (la ultimele ploi fosa septica a fost si ea umpluta cu apa de ploaie), intreaga curte baltind zile in sir. Am solicitat totodata primariei sa traseze/marcheze respectivele santuri, urmand ca ulterior fiecare proprietar sa se ocupe de sapare/decolmatare astfel incat apa de ploaie sa ajunga la garla controlat.
B- unul din vecini foloseste santul pluvial din dreptul curtii pe post de fosa (motiv pentru care este unul din putinii care il mentine in stare de folosinta), in sensul ca deverseaza acolo tot ce curge de la baie (miros greu, focar de infectie); aspectul cu vecinul ma deranjeaza deoarece santul respectiv s-a umplut cu apa de ploaie, dupa care s-a scurs pe strada si de acolo la mine in curte (nu consider lucru normal sa suport in curtea mea, pe gazon, tot felul de dejectii) - nu m-ar fi deranjat la fel de tare daca toata acea apa de ploaie ajungea la garla in loc sa stationeze la mine in curte.
Dat fiind ca au trecut mai mult de 30 de zile de la data depunerii respectivelor documente (pe care am primit numere de inregistare), va rog sa ma sfatuiti ce pot face pentru a primi raspunsuri si pentru a pune Primaria la treaba.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anti77 , utilizator 14:46, 30 Octombrie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa actionati in instanta primaria, la Tribunalul de care apartineti, in contencios administrativ.
Puteti solicita si daune pentru intarziere.
Puteti actiona primaria, in civil, si pentru "obligatia de a face" legat de santurile colectoare ale apei pluviale.
Ar fi bine sa formulati si o reclamatie la DSP-ul local privind vecinul care foloseste santul ca fosa septica. Se va alege cu o amenda si poate-l va face sa fie mai atent cu gestionarea apelor menajere.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Va multumesc pentru raspuns, va rog o precizare: eu am domiciliul pe act de identitate in Bucuresti sector 5, iar respectiva proprietate este in Frumusani, jud. Calarasi; la care instanta trebuie sa deschid proces?
Multumesc.
Actiunea in contencios o depuneti la Tribunalul Bucuresti sau Tribunalul Calarasi.

Art.10 alin.3 din Legea nr.554/2004 prevede ca : Reclamantul se poate adresa instanţei de la domiciliul său sau celei de la domiciliul pârâtului. Dacă reclamantul a optat pentru instanţa de la domiciliul pârâtului, nu se poate invoca excepţia necompetenţei teritoriale.
Atentie si luati in calcul procedura plangerii prealabile. Este posibil ca tribunalul sa va respinga cererea daca nu a fost rerspectat termenul plingerii prealabile.
Va multumesc tuturor; care este procedura plangerii prealabile in cazul meu?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Lnfiltratie apa menajer-fecaloida pe terenul meu camicr camicr Buna ziua.Locuiesc la oras,intr-un cartier de case cu distanta mica de lac si mare,dar lipseste reteaua pluviala de canalizare.Terenul unde se afla locuinta ... (vezi toată discuția)
Apa menajera in santul din fata casei xyz2012 xyz2012 Buna seara, Am voie sa las apa mea menajera (apa de la bucatarie si baie fara apa de la wc) sa curga in fata casei mele in sant pe domeniul public? Dar ... (vezi toată discuția)
Administrare proprietate invecinata valeriandinu valeriandinu Buna ziua. Familia mea detine in mediul rural o proprietate cu deschidere la soseaua principala a comunei. Pe latura de nord exista o proprietate al carui ... (vezi toată discuția)