Buna ziua. O firma autorizata pe mediu, domeniu activitate 3832 recuperarea materialelor reciclabile sortate, poate colecta prin contract cu titlu gratuit deseu de lemn de la persoane juridice?mai exact, firmele trebuie sa predea deseurile unei firme autorizate pe mediu, iar unele au vrut sa scape de ele chiar si gratis. Deseul de lemn este sub forma de paleti care urmeaza sa se recicleze si sa se vanda. Problema este ce tb facut avand in vedere ca eu am colectat deseu lemn sub forma de paleti gratis, iar apoi ii vand. Cum intra in gestiune?ce tb facut? Unde deseurile se colecteaza contra cost e ok si acolo unde sunt deseu lemn pt eliminare e clar, dar in situatia prezentata ce fac? Colectarea se face pe baza de contract si anexa 3 .
Desi intrebarile sunt cam incalcite o sa incerc sa va raspund:
1. Puteti colecta deseuri de lemn proventite din paleti gratuit de la pj daca aveti autorizat codul 15.01.03.
2. Doua metode:
- la intrare in gestiune ii atribuiti dv. o valoare (nu stiu exact pe baza carui document).
- ca sa simplificati lucrurile rugati furnizorul sa va emita o factura cu valoare simbolica ex. 0,01 lei/to
da suntem autorizati pe codul 15 01 03. deci eu i-au de la pj deseu de lemn sub forma de paleti pe baza de contract cu titlu gratuit.....ii repar si ii bag in gestiune cu o valoare (pe baza de borderou de achizitii cred.......in borderou tb trecut un nume, trec firma de la care am recuperat paletii din deseu?) si apoi ii vand cu factura. Am inteles bine?
multumesc