avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la concediu al asistentilor personali
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la concediu al asistentilor personali

buna ziua am si eu o intrebare si aceea este asistenti personali ai persoanelor cu handicap pot beneficia de concediul de odihna anual mentionez ca sunt de5ani asistent personal la baietelul meu cu handicap grav si nu am beneficiat in tot acest timp de concediu de odihna nestiind ca acest drept este sau nu legal intodeauna am fost refuzata sau repezita cind am incercat sa depun o cerere al angajator acesta fiind primaria va multumesc f mult si astept un raspuns














































Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 26 Iulie 2013
Asistentii personali au dreptul la CO.

Legea prevede ca dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari conform art. 144 alin. (1) si (2) din Codul muncii. Potrivit art. 149 din Codul muncii, salariatul este obligat sa efectueze in natura concediul de odihna in perioada in care a fost programat, cu exceptia situatiilor expres prevazute de lege sau atunci cand, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

Printre aributiile Inspectiei Muncii in domeniul stabilirii relatiilor de munca se numear si controlul stabilirii si acordarii drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.
Astfel, ITM-ul /Inspectia Muncii au ca atributii de control stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata. Dreptul la concediu de odihna anual este un drept al salariatului, in conformitate cu dispozitiile art. 39 alin. (1) lit. c) din Codul muncii. Inspectorii de munca au dreptul sa impuna ca abaterile constatate in domeniu sa fie remediate pe loc sau intr-un timp limitat, precum si sa dispuna masuri atunci cand angajatorul nu isi indeplineste obligatiile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Valy39 Valy39 Bună seara aș dori să mă interesez ce trebuie să fac dacă am semnat cererea de concediu și nu am primit concediu? Sunt asistenta personală și bolnavul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Carmen M6 Carmen M6 Buna ziua,angajatorul poate anula concediul de odihna din anul 2016? Poate angajatorul sa nu acorde concediu de odihna pe motiv ca angajatul nu are justificare ... (vezi toată discuția)
Nereguli la locul de munca Ioana81Ioana Ioana81Ioana Buna ziua! Lucrez intr-o firma de aproape 2 ani si nu am avut dreptul la concediu pana anul acesta. Asa zis concediu ca el este doar pe hartie. Practic fiecare ... (vezi toată discuția)