avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu executor judecatoresc.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu executor judecatoresc.

Ce legi sau incalcat pentru executare silita de catre un executor judecatoresc fara o actiune in instanta cu proprire pe salariu cind se vireaza de catre firma 1/3 din venit si sa trimis la banca si retinut din contul unde se vireaza acest salariu inca 2/3? In total se opreste din acest venit 45%. La adresa de domiciuliu nu am primit nici o instiintare decit de la firma si banca unde mi se vireaza salariul. Este legal?
Nu s-a incalcat nicio lege. Duceti la banca dovada ca vi se opreste la angajator 1/3 si va vor elibera intreaga suma ramasa in cont.
E putin ciudat, dat teoretic, retinerea din salariu este legala, adica aceea de 1/3. Din cont se retine pentru ca salariul este platit acolo. Ca sa evitati retinerea din cont, puteti vorbi cu societatea sa va plateasca salariul numerar, ceea ce ar insemna ca nu se vor mai opri decat 1/3, inainte de a va fi platit. Poprirea pe salariu opereaza separat de poprirea pe cont, chiar daca in mod cumulat vi se retine 45%.
Nu este deloc ciudat. Este o situatie extrem de des intalnita.
Un cont bancar este mai ieftin decat un casier. Toate societatile platesc salariul in cont. Nu poti obliga angajatorul sa iti plateasca tie cash, doar pentru ca ai poprire.

Banca stie ce caracter au sumele, acela de venit salarial.
In baza unei dovezi aduse de debitor, ca angajatorul retine deja cuantumul legal de 1/3 din venituri, banca elibereaza diferenta de 2/3 virata de angajator in cont. Contul ramane blocat, ptr ca il el pot intra si alte sume in afara de salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe stat achitata independent de catre salariat dni1967 dni1967 Buna ziua, am un salariat care isi achita poprirea independent, direct la banca, in contul executorului, inainte de plata salariilor. Banii i se retin pe ... (vezi toată discuția)
Retinerea a 1/3 din contul de salarii, in cazul in care pe saariu sunt deja retineri de 1/2 valisanda valisanda Este corecta ca banca sa-mi retina 1/3 din salariu , daca eu i-am prezentat de la unitate, semnata, parafata o hartie care arata ca deja mi se opreste 1/2 ... (vezi toată discuția)