avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor pentru lovituri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor pentru lovituri si alte violente

Buna ziua , acum cu ceva timp in urma am avut un conflict , iar partea vatamata a depus plangere . Acesta si-a scos certificat medico-legal si are intre 14-15 zile de spitalizare. Politia mi-a sugerat sa incerc sa o dam la pace dar acesta a refuzat total aceasta varianta si a zis ca va merge mai departe . Puteti sa imi spuneti va rog , ce mi se poate intampla ? TIN SA PRECIZEZ CA SUNT MINOR ( 17 ani )
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 15:36, 27 Iulie 2013
Esti sub incidenta art. 180 cod penal.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, producandu-si efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.

Pentru ca esti minor, se va aplica reducerea prevazuta de art.109 cod penal.
Pedepsele ce se pot aplica minorului sunt inchisoarea sau amenda prevazute de lege pentru infractiunea savarsita. Limitele pedepselor se reduc la jumatate. In urma reducerii, in nici un caz minimul pedepsei nu va depasi 5 ani.
Asta nu prea ma incalzeste , amenda cam cat ajunge ? presupun ca e penala ... si daca fapta e recunoscuta de mine , nu se mai reduce ceva ?
Incercati sa va intelegeti.
Este posibil sa va fie aplicata o amenda mai ales daca sunteti minor.
In cel mai rau caz veti primi inchisoare cu suspendare.
Are cam multe zile de ingrijiri medicale...
Credeti-ma , as incerca , respectivul mi-a cerut bani . Nu vreau ca unul din parintii mei sa dea vre-un leu din cauza incompetentei mele . Automat as refuza daca s-ar pune in calcul aceasta solutie
Pai...intelegerea se face pe bani de regula in astfel de situatii...

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa ar fi? zizourapid zizourapid am avut un conflict cu o persoana care a luat 16 zile de ingrijiri,ce pedeapsa penala as putea primii? multumesc anticipat de raspuns (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)