avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini dificili
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini dificili

buna ziua

citesc deseori spete fara relevanta pentru mine, dar zilele acestea am si eu o durere
suntem o asociatie de 15 proprietari nu ne intelegem perfect dar...convetuim


in 22.07.2013 m-am trezit sa imi ploua pe spoturile din tavan alarmata am sunat la nr de telefon de urgenta lasat de vecini la plecarea din tara(se intorc in septembie, 15 septembrie) vine pers si constat ca nu e inundatie o rog sa revina cand soseste instalatorul pentru a constata defectiunea si sa repar pe chetuiala mea pentrua nu avea disconfortul mizeriei, microbilor..praf etc.(am o fetita de 6 ani)


la sosirea instalatorului surpriza d-na nu mai doreste sa ne lase in apartament


rog instalatorul sa schimbe tot ce se poate schimba ca daca tot am taiat tavanul de rigips sa ilocuim instalatia veche, azi 26.07.2013 apa cuge din gheul de riziduale in capul meu la propriu, in bucatarie unde prin excelenta ar tb sa fie igiena si curat, dau telefoane din nou si sunt refuzata total" eu nu mai am cheia (in ap se vine zilnic pentru a se hrani o pisica), cheia am dat-o la sora d-nei care sta la km buni de oras..etc.. adica pur si simplu nu se doreste colaborarea.


ce pot face fara a calca legea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:04, 27 Iulie 2013
Iata ce prevede legea care guverneaza infiintarea,activitatea si functionarea asociatiilor de proprietari
L nr 230/2007 Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.


Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Notificati oficial proprietarul cu obligatia aplicarii normei in vigoare
Concomitent sesizati oficial presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri concrete-in interesul general al proprietarilor,pentru buna buna functionare parti comune instalatii si constructii din imobil
Pe viitor,pentru preintampinarea situatiilor neplacute ,incheiati aigurare facultativa a locuintei
In caz ca situatia se repeta solicitati asiguratorului sa deschida dosar de dauna,vi se restituie c/v prejudiciu constatat,care urmeaza sa fie recuperat de la persoana vinovata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire de la asociația de proprietari pentru daunele cazate de reparația unei țevi sparte utilizator unic utilizator unic S-a spart o țeavă comuna de apa în baie. Am anunțat asociația de proprietari, care a trimis 2 instalatori pentru înlocuirea acesteia. Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Acuzatii inundare vecin ancagacea ancagacea Buna seara. Vecina de la etajul inferior ne tot acuza ca ii provocam inundatii. Problema este ca de fiecare data cand presupusele inundatii s-au produs, ... (vezi toată discuția)
Impartire cheltuieli reparatie tevi casa cu apartamente paulc3 paulc3 Buna ziua, Tocmai am devenit proprietarul apartamentului de la etajul unei case cu un singur etaj, la parter fiind un alt proprietar. Asa s-a impartit casa, ... (vezi toată discuția)