avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru bolnavii psihic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru bolnavii psihic

Am auzit de cazul unui colonel in rezerva in varsta de 85 de ani care a adoptat legal un fiu in varsta de 30 de ani cu probleme psihice. La moartea lui, va beneficia fiul sau de pensie de urmas?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:13, 21 Ianuarie 2025
Copiii și soțul supraviețuitor care au dreptul la o pensie proprie și îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru obținerea pensiei de urmaș după susținătorul decedat pot opta pentru cea mai avantajoasă pensie.
Copiii și soțul supraviețuitor care au dreptul la o pensie proprie și îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru obținerea pensiei de urmaș după susținătorul decedat pot opta pentru cea mai avantajoasă pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul in virsta de 20 ani student la universitatea bucuresti ... ticarau daniel ticarau daniel Copilul in virsta de 20 ani student la Universitate Bucuresti ,tatal pensionar invaliditate de munca gr 2 mama fost salariat decedata recent copilul poate avea ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas circeiramona circeiramona Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: Exista pensie de urmas pentru copiii care nu au alt venit in afara alocatiei de stat pentru copii, ca urmare a decesului ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas toni1072 toni1072 Buna ziua, Am urmatoarea situatie in familie si nu stiu daca copilul minor poate beneficia de pensie de urmas dupa decesul parintelui bolnav Tatal a lucrat ... (vezi toată discuția)