avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Buna ziua !
Am si eu nevoie de un sfat, o lamurire, orice. Nu ma pricep la asa ceva, d-asta am si apelat la acest forum.
Deci, sa va prezint situatia : In 1991, cand s-au eliberat titlurile de proprietate, bunicul meu s-a dus si a revendicat imobilul(casa cu curte) in care locuia si un teren extravilan, ambele fiind trecute in titlul de proprietate eliberat in 1994, cand i-a fost inmanat titlul de propriu zis .Parintii lui decedand cu 7 ani inainte de inceperea procesului de eliberare a titlului. El, insa, mai avea o sora care nu a fost interesata de aceste bunuri, fiind casatorita si plecata din casa parinteasca. Acum, dupa ce bunicul a decedat in urma cu aproape un an, aceasta face presiuni asupra familiei mele pentru revendicarea partii sale din mostenirea parintilor. Daca bunicul este trecut ca unic proprietar(nu ca mostenitor al parintilor) in acel act de proprietate, in afara de bunica, mama si sora ei, mai poate avea drept si sora bunicului?
Tin sa precizez ca ea a parasit casa parinteasca(casa in care a locuit bunicul pe tot parcursul vietii sale) acum aproape 50 ani, de atunci facandu-se imbunatatiri semnificative, construirea unei a doua case, intretinere, etc. si, pe langa asta, sora bunicului nici nu apare in registrul agricol (am verificat), acolo apare doar bunicul si parintii sai.

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgenta de un sfat in vederea vinderii unor terenuri agricole lorenzo29 lorenzo29 dupa revolutie bunicul si fratii lui ( bunicul si inca 4 frati )au fost improprietariti cu o suprafata de 1 ha ,teren care apartinu-se parintilor lor. titlul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate MioaraOlteanu MioaraOlteanu Este corect ca la eliberarea unui <<Titlu de proprietate>>, pe acesta sa nu fie trecuti toti mostenitori defunctului in numele caruia sa eliberat acesta? ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)