avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie / solutii...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie / solutii...

Buna ziua! Am si eu o problema cu parintii: in urma cu 3 ani am donat tatalui meu o casa, construita de mine .
Acum, am mari probleme cu mama mea (ei nu sunt divortati) si trebuie sa stiu la ce sa ma astept.
Ea are vreun drept asupra acelei case? Poate revendica ceva din ea in timpul vietii lui sau dupa moartea acestuia ii revine ceva, noi fiind doi frati?
As putea eu sa anulez acea donatie si sa introduc in alta vreo clauza in care sa specific ca el nu poate instraina acea casa, nu o poate gira etc.
Ar mai fi ceva: daca tata ar dona casa acum fratelui meu, sotia acestuia ar avea vreun drept asupra casei si cand s-ar exercita el?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:48, 27 Iulie 2013
donatia este bun propriu al tatalui dvs. mamam dvs. nu are nici un drept.
donatiile sunt bunuri personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, testament ContSters314385 ContSters314385 Buna seara, vă rog daca se poate sa ma ajute cineva avizat în acte notariale. Am urmatoarea problema: suntem 2 frati, parintii mei au o casa. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune ,renuntare in favoarea fratelui conditionata . ziarediverse ziarediverse In august 2008 a decedat tatal . Impreuna cu mama detineau in proprietate o casa cu teren aferent in care locuieste in exclusivitate fratele meu si concubina ... (vezi toată discuția)
Mostenire, donatie sau vanzare-cumparare ioti ioti Buna ziua, am o problema destul de complicata la care am nevoie de ajutor: prima data sa va fac o mica schema a familiei ca sa va puteti da seama despre ce e ... (vezi toată discuția)