avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Masina in leasing pierduta de fosta sotie!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Masina in leasing pierduta de fosta sotie!

Buna seara !
Am si eu o intrebare! in anul 2010 luna februarie am cumparat o masina in leassing pe numele fostei sotii,dar cu bani din profitul firmei mele pe care o detin,am achitat avansul si toate taxele aferente creditului la acel moment ,in luna septembrie 2010 ne-am despartit,aceasta mi-a luat masina si a achitat numai doua rate,in martie 2011 a acumulat rate restante in valoare de 1.100euro,dupa care a solicitat firma de leassing sa-si recupereze masina,la 3 luni dupa predare am fost contactat de un executor judecatoresc pentru recuperarea debitului restant facut de fosta sotie,eu avand si calitatea de garant al aceste-ia.Executorul ma obligat pe mine sa-i platesv datoria restanta motivand ca fosta nu doreste sa plateasca si eu sunt acum oaia neagra a acestui contract.am achitat suma de 800euro din datoria aceasta,acum va rog sa-mi spune-ti daca o pot da in judecata pe fost sotie pentru recuperarea banilor pierduti,cu tot cu avansul masinii si toate ratele achitate de mine? Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns!
In ce conditii v-a "luat" masina? Pe numele cui este contractul de leasing? daca este pe numele sotiei in primul rand executorul trebuie sa indrepte impotriva acesteia si apoi asupra girantilor.
Cand v-ati despartit nu i-ati predat masina cu contract cu tot, adica si cu obligatia de a achita ratele ramase?
Va trebui sa va indreptati impotriva sotiei in instanta pt a recupera cat ati achitat in locul ei.
Nu cred ca puteti recupera avansul si ratele cat acel contract e pe numele fostei sotii si ea trebuia sa le plateasca, ci doar ce ati platit in calitate de girant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - mai exista obligatia? GHIGU GHIGU Sunt proaspat divortat si am primit cei 2 copii spre crestere si educare,in detrimentul mamei.Aceasta refuza sa le plateasca pensia alimentara stabilita de ... (vezi toată discuția)
Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Datoriile fostului sot sunt si datoriile mele?datoriile mele sunt si ale viitorului sot? veraiordan veraiordan In urma cu ceva ani , am fost casatorita.Sotul, de la vremea respectiva, a facut doua imprumuturi la banca doar pe numele lui , iar la altul am fost girant.In ... (vezi toată discuția)