avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

situatie: sotul X a recunoscut un copil din afara casatoriei, sotia Y dupa 1 an doreste insistent sa adopte copilul sotului, insa acesta nu doreste sa faca testul de paternitate nefiind tatal biologic al copilului si asta ar insemna ca nu s-ar indeplini conditia speciala impusa de legea adoptiei (art. 7 lit. k) prin care tatal e obligat sa faca testul. Ce poate face sotul X pentru ca sotia sa poata adopta copilul recunoscut de el?
Din mesajul dvs. nu am inteles exact unde anume este acum copilul. Mama copilului traieste si are in grija copilul? Copilul este la domiciliul tatalui (sotul x), el fiind unica ruda in viata? Tatal biologic este cunoscut si traieste? Copilul are mai mult de 10 ani?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
edina, utilizator
Testul ADN a fost introdus tocmai pentru a stopa adoptiile ilegale ori la limita legii, asa ca nu aveti cum sa il evitati din moment ce sotul dvs. a recunoscut minorul.Exista si posibilitatea de a face testul si chiar daca rezultatul nu va confirma filiatia, depuneti cerere de adoptie a minorului ca si familie adoptatoare, avand ca si justificare atasamentul fata de copilul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta luise luise buna am si eu o intrebare in 2010 am recunoscut un copil care nu este copilul meu biologic , daca mama biologica isi da acordul ca si sotia mea sa infieze ... (vezi toată discuția)
Test adn dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. ce șanse are să obțină efectuarea testului? Carla Ioana Carla Ioana Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Ajutor- filiatie Ana-Armina Ana-Armina Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)