avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sarcina probei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sarcina probei

salut la toata lumea

incep prin a-mi exprima o nedumerire. Eram absolut convins ca in intentia legiuitorului roman, era de a exclude posibilitatea savarsiri de abuzuri din partea agentilor de politie. cum putem face noi acest lucru daca noi trebuie sa dovedim ca nu am facut ceva ce ei spun ca am facut.

caz simplu. merg cu masina. sunt oprit de agent, ii dau actele si-l intreb, oarecum insidios: de ce m-a oprit? El imi spune ca m-a oprit pentru ca nu purtam centura. nu m-am certat cu el dar i-am spus ca nu poate sa faca asa ceva din doua motive, in primul rand ca purtam centura si in al doilea rand ca daca face asa ceva e un abuz si o sa-l reclam. bineinteles ca mi-a facut prces verball de sanctionare in care a mai bagat si altele, dar motivul invocat pentru oprirea mea in trafic a fost faptul ca nu purtam centura, ceea ce nu este adevarat. am semnat procesul verbal dar numai dupa ce am mentionat pe el ca voi face contestaie impotriva lui in instanta.
din mai multe forumuri am inteles ca sarcina probarii faptului ca pv-ul e lipsit de temeinicie e la mine.
intrebare: cum pot eu dovedi ca purtam centura. nu ar fi normal ca el care ma sanctioneaza pe mine, sa dovedesca la cererea mea ca nu o purtam. trebuie sa spun si ca eram ssingur in masina si ca nu am nici un martor in apararea mea.
totusi, de ce in cazul in care contest un pv pentru depasirea vitezei politia are obligatia de a demonstra ca am depasit-o iar in alte cazuri eu trebuie sa dovedesc ca nu am comis-o
multumesc


ps. apropo, ar mai fi ceva: faptul ca numarul masini a fost scris gresit (88 in loc de 18) poate constitui motiv de nulitate absoluta?
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2009
cos_ionel, utilizator
Cel mai recent răspuns: cos_ionel , utilizator 00:14, 18 Martie 2009
Poate din cauza ca sunt direct interesat de subiect ma agit mai tare si studiez tot ce gasesc pe tema asta. pentru cine e interesat un link mai mult decat interesant: [ link extern ] .
Pana la urma urmelor nu este vorba doar de mine si de amenda pe care o sa o platesc daca o sa pierd procesul dar e vorba de dovedirea unui pricipiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera pop andrei pop andrei Am primit o amenda de la politia rutiera pt motivule ca nu aveam actele de identitate(C.I. si permis) si nu aveam centura de siguranta dar,motivul pt care am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat de agentul contestator AlexGM AlexGM Am fost chemat (ca parat) la o reconstituire al unui eveniment rutier ce consta in zgaraierea unui alt autoturism aflat in parcare. Evenimentul ar fi avut loc ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)