avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Deschidere proces civil sau penal din Belgia cu parati ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Deschidere proces civil sau penal din Belgia cu parati din Romania

As vrea sa stiu daca este posibil sa incep o actiune judiciara in Belgia, civila sau penala (inca nu m-am hotarat, fiindca poate fi incadrata in ambele categorii), in conditiile in care eu voi lucra acolo cu contract legal de munca in urmatorii 2 ani (incepand din septembrie) la un Institut de cercetare european. As vrea sa deschid procesul acolo fiindca persoana pe care o voi da in judecata are o multime de contacte de familie sau de prietenie cu persoane ce lucreaza in sistemul juridic din Romania si cred ca nu voi avea succes aici. Pe de alta parte avand in vedere natura muncii pe care o voi avea acolo nu voi putea sa vin in tara la diverse termene, in conditiile in care sunt aproape sigura ca acest proces va fi tergiversat si compromis prin presiuni daca se va judeca in Romania.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:33, 29 Iulie 2013
Ce obiect ar avea actiunea pe care o doriti s-o promovati?
abuz de incredere, inselaciune in dauna avutului personal si in dauna statului (recuperare abuziva de TVA), amenintari contra persoanei si familei mele.
Stimat forumist,

Pentru deschiderea unor procese în străinătate, cel mai bine ar fi să luați legătura cu avocați locali.

Oricum, ceea ce doriți dvs este extrem de ambiguu. Mă îndoiesc profund că aveți disponibilă - mă refer la șanse reale - o asemenea multitudine de acțiuni, cu competență nedefinită.

Ca o părere mai puțin juridică, poate nu ar fi rău să vă definiți mai strict modul de acțiune.

Cu stimă.

As fi vrut sa stiu daca poate fi deschis procesul in Belgia, daca faptele se petrec in Romania.
Stimat forumist,

Aș putea să pariez că sunt competente, în ceea ce vă privește, instanțele din România.

Totuși, trebuie să aveți în vedere că întrebarea postată este mult prea vagă, un răspuns argumentat nefiind, astfel, posibil.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Legislatia româna cu privire la regimul matrimonial - versiune in lb. franceza? kkornelia kkornelia Buna ziua, Aveti cumva cunostinta despre cum as putea obtine (sau poate mai intii daca exista) o traducere in franceza a prevederilor legale române cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare - drepturi copil nascut in belgia marcel_serv87 marcel_serv87 Buna ziua,sunt Roman detasat la munca in Belgia,si de curand sotia mea a ramas insarcinata. Am vrea sa stim daca coplilul nostru se naste in Belgia,va primi ... (vezi toată discuția)
Politist implicat in rapirea copilului meu care imi interzice accesul la copil roucoups76 roucoups76 sunt tatal unei fetite in varsta de 10 luni iar, in ziua de 22/05/2013 mama fetitei a luat fetita de la domiciliul ei legal din belgia si a plecat in romania ... (vezi toată discuția)