avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua! Sunt divortata de cativa ani,iar fetita mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. S-a stabilit un program de vizitare minora in fiecare sambata intre orele 10.30 - 20.30 cu luare de la domiciliul minorei(al meu),fiind specificat in hotararea de divort ca are dreptul de o o lua si a sta cu ea doar la domiciliul unui frate de al tatalui,asta a fost doar pt divort. Pana acum nu a luat niciodata fetita,pt ca avea alte lucruri mai "importante" de facut si a vizitat-o doar de cateva ori,iar pensia alimentara o plateste o data le vreo 3 luni. Problema este ca acum a luat pt prima data fetita si nici macar nu a luat legatura cu fratele sau pt asta,cumnata sa nici nu vrea sa auda sa-si strice toate week-end-urile pt el si a dus-o in cu totul alta parte - adica acasa la mama lui,care nici nu a vrut sa auda vre-o data de fetita si unde aceasta nu are ce vedea decat bautura,fum de tigara si o nepoata de-a lui care a lasat scoala pt ca a ramas insarcinata - mediu deloc adecvat pt un copil de 7 ani. Cum pot scimba programul de vizitare minora - oriunde si oricand,dar in prezenta mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:28, 7 Septembrie 2013
Stimata doamna, faceti dovada ca nu a venit mai deloc, faceti dovada ca nu plateste pensie, mergeti cu un martor la adresa fratelui, sunati si la usa vecinului, si dovediti ca nu e/nu a fost/nu va veni acolo. Fetita vrea sa mearga cu el? Spuneti-i in clar ca daca nu plateste pensia alimentara 2 luni consecutiv este infractiune si ca veti depune plangere la politie. Faceti toate astea ca sa aveti dvs dovezi in caz ca va cheama el in judecata.Poate de teama si pentru prioritatea bunei simtiri a trupului, precum multi "tatici" va disparea! Daca va adresati justitiei cu programul de vizitare "taticul" va obtine mai mult decat are in prezent. In general, cea mai proasta idee e sa mergeti in instanta! Timp, nervi si bani toate se duc pe apa sambetii fara rezultat! Poate se plictiseste si scapati.
Ok,multumesc pt raspuns. Deci sa inteleg ca tatal are doar drepturi nu si obligatii. Daca nu i se respecta drepturile cand vrea el - e bai mare,daca nu isi achita datoriile fata de copil (pensie+cheltuieli scolare si extra scolare de care habar nu are si nici nu-l intereseaza) - nu-I nici o tragedie. Si daca ma duc la usa oamenilor si nu imi deschide nimeni si dupa ma trezesc ca a fost cine-stie-cine in casa care declara ca nu am fost la usa,cine v-a fi crezut - eu cu martorul meu,sau el cu martorul lui fals? E ca o lupta cu morile de vant!
Stimata doamna, tocmai va comunicat utilizatorul "proastasatului" ca neplata pensiei alimentare este o infractiune si va puteti adresa cu plangere penala organelor judiciare. In dialogul ce-l veti purta cu fostul dumneavoastra sot, nuantati si acest aspect, poate va avea efectul dorit (acela de plata a restantelor). Ambii parinti au obligatii, dar o instanta incearca sa rezolve aceste litigii intr-un mod cat mai obiectiv. Nu doar tatii sunt "monstrii" in astfel de situatii. Daca analizati comentariile (altele decat cele de aici) facute de utilizator mai sus mentionat, o sa observati ca aceasta doamna promoveaza o decadere totala a tatilor, din drepturile parintesti, in astfel de situatii. O astfel de abordare vine probabil dintr-un eveniment personal si nu poate fii decat una subiectiva, incorecta si nesanatoasa.
Ati inteles din prima si asta va ajuta! Mergeti la usa cu martorul dvs si filmati (nu pozati) sunati, asteptati, vorbiti cu martorul, mentionand ziua si ora, sunati si la 1-2 vecini, intrebati de administrator etc, reveniti daca puteti in jurul orei la care ar trebui sa plece spre dvs inapoi si repetati. Plecati apoi si asteptati-ii acasa, de fata cu fetita, si cu mobilul in buzunar pus pe inregistrare, intrebati-l si pe el si pe copil unde au fost, intrebati-l de pensia de intretinere. Are omul vreo adresa?
Pe mine nu ma intereseaza pensia alimentara si asa e putin,100 roni pe luna si nici sa fie el pedepsit in vre-un fel nu ma incanta. Pe mine ma intereseaza copilul si nimic altceva legat de el. Am depus plangere la politie pt amenintarile facute de el la adresa mea si singurul raspuns primit a fost - daca vreau sa am liniste,sa-mi schimb nr de tel. Deci nu ii face nimeni nimic ! Cui sa ma adresez pt binele copilului?

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)