deoarece aveti copiii si presupun ca dv. ati facut majororitatea treburilor casnice ,chiar daca aveti salariul mai mic sper , sa aveti parte de satisfactie maxima , nu uitati ca judecatorii sunt incarcati cu multe cauze si sa incercati sa le expuneti cat mai detaliat totul ,daca se poate bine ar fi sa aveti un avocat
Buna seara., Sa inteleg d-le Aurel Calauz ca ambele credite se impart intre noi, chiar daca eu nu sunt coplatitor la creditul al doilea de 10000 euro luat de sotul meu?Multumesc.
contractul incheiat va poate lamuri mai bine , de obicei deoarece a fost in timpul casatoriei , cred ca trebuie pus in regimul matrimonial , de obicei banca isi ia masuri de sigurata, numai bine va doresc
In momentul contractari primului credit de 20000 euro, eu aveam un credit de la CEC-de nevoi personale prin SELLGROS pentru achizitii electrice(aragaz electric, hota, cuptor microunde, etc)iar sotul meu avea un credit tot de nevoi personale de la BCR si inca un credit de nevoi personale de la Raiffaisen. Creditul de 20000 euro a fost facut cu refinantare la creditul sotului meu de la BCR, numai cu conditia ca ,eu sa lichidez crditul de la CEC, pentru ca altfel nu ne incadram cu salariile.Ne-a dat sora mea suma respectiva ,ce era de dat la CEC de 7000 ron, si astfel am primit creditul cu refinantarea.Din acesti bani am cumparat o masina de 5000 euro, restul banilor i-a folosit sotul meu in Germania pentru ca s-a dus sa achizitioneze un microbuz si i s-a stricat la intoarcere prin Austria.A platit tractatul masini inapoi in Germania, cazarile la hotel, si si-a recuperat inapoi numai o parte din suma ce-a dat-o pe microbuz in urma comisiei din Germania.Inapoi s-a intors cu foarte putini bani pe care i-a investit intr-o alta afacere-vanzare legume si fructe pe piata(taraba)-obtinand un certificat de producator de la un var de-a lui.La 6 luni a venit banca Raiffaisen cu o oferta ca poate banca sa-i acorde mai multi bani pe creditul pe care deja il avea, asa ca el a mai scos fara sa-mi spuna acei 10000 euro din care si-a achizitionat un microbuz cu 7000 euro, restul banilor au fost cheltuiti pe fel si fel de alte datori ale lui. Mie mi-a spus numai cand a achizitionat microbuzul ca a facut acest credit si asta ptr ca l-am intrebat de unde ai avut bani ptr el.La scurt timp a facut si un CAR-pe numele unui coleg de serviciu de 2000 ron, CAR-UL oprindui-se din salar la servici.El a avut timp de cateva luni un salar net de 1200 ron, din vina lui.(se poate demonstra venitul lui net in aceasta perioada)Afacerea cu legume nu merge, si la banci trebuie sa dam lunar 345 euro+206 euro/luna, pentru ca asa a vrut el .In acest caz tot eu sunt de vina pentru toate acestea?Si tot trebuie sa impartim jumatate -jumatate ambele credite???Toate aceste datorii sunt din vina sotului meu, Eu singura nu-mi puteam pemite un credit mai mare de 8000ron, din cauza salarului. Stiu ca este o situatie extram de complicata si vreau sa stiu cum ies din aceasta situatie. Multumesc anticipat.
imi pare rau , eu nu pot decat sa va sugerez sa cititi codul familiei, si un curs de dreptul familiei , va trebui sa dovediti cele aratate in fata magistratului si el va vedea cum se imparte ''patrimoniul "" matrimonial , care la noi in tara este comunitatea de bunuri , proprietatea fiind in devalmasie , nestiindu-se cat are fiecare decat prin partaj , este ceva interesant presupunandu-se ca exista o uniune intre soti si , iata unde se ajunge , se presupune ca este contributie egala dar trebuie dovedit in functie de aportul fiecaruia , ultimul curs care am de dreptul familiei dan lupascu , dreptul familiei ,2007, dar sunt si altele , nu stiu cum sa va fiu de folos in alt sens si , ma intreb si eu in ce mod veti iesi din aceasta problema , dar optimism nu trebuie sa va speriati , si incercati sa vedeti cum pot sa va ajute si cei apropiati dv. ,
in speranta ca se va sfarsi cu bine cauza. ,va doresc sa aveti incredere in dv. , cu bine