avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NOTIFICARE restantier intretinere- ce sa contina?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NOTIFICARE restantier intretinere- ce sa contina?

Buna ziua,

Dam in judecata restantierii la intretinere din as. noastra de propr.

Am inteles ca trebuie notificati inainte de a se depune actele in instanta, este obligatorie aceasta notificare?

- in ce termen le punem in vedere sa plateasca? 5 zile.. 15 zile?
- un model de notificare se poate?
- ce documente trebuie sa contina? Ultima lista de plata afisata este de ajuns?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:16, 28 Iulie 2013
ASOCIATIA DE PROPRIETARI BLOC ...............

Str. .................................... nr. .... , Localitate/Sector ......…………………..

SOMAŢIE DE PLATA

Către, D-na/Dl. .................................................................

domiciliat/a in ………………, Str. ............................. Nr. .... , Bloc ......., Sc. ......., Ap. …..., Judet/Sector ……...….

Asociaţia de Proprietari Bloc ……….......... vă somează ca până la data de ............ anul ...... să achitaţi, suma de ....................... lei, ce o datoraţi asociaţiei ca urmare a neplăţii la termenele prevazute de asociaţie a cotelor de cheltuieli ce vă revin pentru lunile/perioada .................................................... anul/anii …..................... şi a penalizărilor aferente în valoare de ………….. lei.

În caz contrar, pentru recuperarea sumelor restante, a penalizărilor şi a altor daune financiare produse de neplata la timp a acestora, în conformitate cu statutul asociaţiei şi cu legile în vigoare asociaţia se va adresa Judecatoriei …………………….……… în vederea obţinerii unui titlu executorii asupra bunurilor dvs. mobile şi/sau imobile.

PREªEDINTE, CENZOR, ADMINISTRATOR,

DATA:
Am impresia ca notificarea trebuie semnata doar de presedintele asociatiei...

- in ce termen le punem in vedere sa plateasca? 5 zile.. 15 zile?
- ce documente trebuie sa contina? Ultima lista de plata afisata este de ajuns?
- trebuie sa ii chemam la mediere pe restantieri?

Multumesc.
Somatia e de fapt notificare.
De somat, someaza judecatoria.

Termenul este stabilit de comitetul executiv.
Da, notificarea se semneaza numai de presedintele asociatiei. E suficient.
Notificarea trebuie sa pomeneasca suma pe care o are de platit restantierul (inclusiv cota curenta). Este de fapt suma din ultima lista de intretinere. Nu trebuie niciun document.
Da, trebuie sa luati legatura cu un mediator care va va instrui cum sa procedati mai departe.

Puteti sa adaptati la situatia dumneavoastra si modelul pe care-l gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/con...

Faceti notificarea in doua exemplare. Un exemplar se trimite prin posta cu confirmare de primire (aprox. 5 lei). Un exemplar si dovada de la posta se pastreaza pentru instanta daca o sa ajungeti acolo.
Puteti apela le mediator cu sau fara notificare. Dar din 10 restantieri notificati este posibil ca jumatate sa vina la asociatie, sa plateasca ori sa solicite esalonarea.
Asa ca pregatiti un formular de contract de esalonare pentru a va fi usor de lucrat.
Cu celalti 5 care nu reactioneaza pozitiv puteti sa apelati la mediator dar in acelasi timp mergeti si la Cadastru si instituiti privilegiu imobiliar.
Dupa mediere si instituirea privilegiului, mai ramane unul maxim doi din 10 care trebuiesc dati in judecata. Si asta poate peste vreo doua luni dupa ce parcurgeti celelalte etape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la asociatia de proprietari ca nu mi-am achitat suma de 1.129,48 Ron reprezetand lunile februarie-mai si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Actiune in justitie pentru recuperare datorii dan_crihan dan_crihan Buna ziua, Pentru recuperarea datoriilor la cheltuielile de intretinere de la un rau platnic; Va rog sa ma clarificati in urmatoarele probleme: a) daca ... (vezi toată discuția)
Necesitatea medierii TRIFU-PAUL TRIFU-PAUL Va rog sa imi spuneti daca in cazul asociatiei de proprietari inainte de a actiona in instanta un restantier mai este necesara medierea sau informarea despre ... (vezi toată discuția)