avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta instantei de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta instantei de judecata

am deschis un proces civil de calomnie in care sunt doi parati, unul dintre ei are domiciliul in raza instantei de judecata unde il am si eu respectiv judetul dolj ca reclamant iar, celalalt in judetul ilfov.
este instanta de judecata din dolj competenta, pentru amandoi parati avand in vedere ca unul dintre parati isi are domiciliul in dolj unde il am si eu ca parte reclamanta. Precizez ca cei doi sunt frati.
Este competenta alternativa.
adica sa inteleg ca este competenta instanta din dolj pt amandoi frati.
La alegerea reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala pentru judecare apel Marian Gabriel Marian Gabriel Buna ziua ! Am o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Am fost parte intr-un proces la judecatoria Buftea, am avut calitatea de parat, reclamantul avand ... (vezi toată discuția)
Exceptia de necompetenta teritoriala HeniuV HeniuV In contencios administrativ, cazul de fata este, pe fond, de competenta Curtilor de Apel. Mai multi reclamanti din diverse localitati ale tarii au ... (vezi toată discuția)