avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta teritoriala pentru judecare apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta teritoriala pentru judecare apel

Buna ziua !
Am o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Am fost parte intr-un proces la judecatoria Buftea, am avut calitatea de parat, reclamantul avand domiciliul pe Ilfov iar eu pe Bucuresti. In timpul procesului, reclamantul si-a schimbat domiciliul tot pe Bucuresti, in acest moment intentionez sa depun apel, avand amandoi domiciliul pe Bucuresti, Tribunalul Buftea are in continuare competenta teritoriala sa judece in continuare si apelul ? Care ar fi conditiile sa se poata judeca in continuare la Tribunalul Buftea, respectiv Tribunalul Bucuresti ? Va multumesc ! Gabriel
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:30, 28 Decembrie 2023
Apelul se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă, sub sancţiunea nulităţii.

Tribunalele judecă ca instanțe de apel, apelurile declarate împotriva hotărârilor pronunțate de judecătorii în primă instanță.

Astfel, Tribunalul Ilfov este competent sa solutioneze apelul.
Dacă pârâtul își schimba de 7 ori domiciliulin timpul procesului nu înseamnă că se schimba și competenta instantei.In cazul dvs competent este Tribunalul Ilfov.La cum puneți problema și mai ale datorita s faptului ca ați pierdut la fond si pt ca nu angajați av face ca soluția din apel sa fie previzibila...
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru judiciar mioara54 mioara54 Buna seara,daca am platit la un partaj judiciar a unui apartament ,un timbru judiciar de 5.000lei,la prima instanta cea de fond,in cazul cand voi face apel ... (vezi toată discuția)
Competenta instantei de judecata roucoups76 roucoups76 am deschis un proces civil de calomnie in care sunt doi parati, unul dintre ei are domiciliul in raza instantei de judecata unde il am si eu respectiv judetul ... (vezi toată discuția)
Incepe activitatea la tribunalul ilfov Roland Mindrila Roland Mindrila Tribunalul Ilfov, cu sediul in orasul Buftea, judetul Ilfov si-a inceput activitatea pe 1 noiembrie 2011. Tribunalul cu adresa in Str. Stirbei Voda nr. 24, ... (vezi toată discuția)