avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Putem recupera bani de la o firma ce a dat faliment ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Putem recupera bani de la o firma ce a dat faliment ?????

Buna ziua,
va rog sa imi da-ti un sfat legat de urmatoarea problema:
Societatea la care sunt angajata are de recuperat mai multi bani de la diferiti clienti (firme), acestor bani li se face dovada prin bilete la ordin ce au fost refuzate de catre banca datorita lipsei banilor din cont..
1) Una din firme stim ca a dat faliment, mai avem vreo sansa sa recuperam banii????
2) Despre celelalte firme nu stim inca nimic, dar am vrea sa stim o metoda cat mai rapida si sigura de a recupera banii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Magdalena Budaca , Avocat 09:47, 17 Martie 2009
1. Spuneti ca firma a dat faliment. S-a declansat procedura falimentului, este gata aceasta procedura?
Va puteti inscrie pe tabloul creditorilor. Luati legatura cu lichidatorul judiciar.
2. O procedura mai rapida este investirea BO cu formula executorie si demararea procedurii executarii silite.
Daca societatea se afla in procedura de insolventa sau de faliment, in mod normal, ar trebui sa fie notificata creditoarea cu mentiunea de a formula declaratie de creanta impotriva averii debitoarei-in procedura de insolventa/faliment. Insa, va sfatuiesc sa depuneti diligente si sa aflati stadiul procedurii fie pe www.just.ro, fie pe buletinul procedurilor de insolventa de pe www.onrc.ro. Si daca procedati la acte de executare silita impotriva debitoarei, odata ce se va declansa /sau este declansata procedura, se suspenda orice act de executare silita in temeiul art. 36 din legea nr. 85/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin temis temis Buna ziua, Am un B.O, investit cu formula executorie si pus in executare. Executorul Judecatoresc mi-a comunicat printr-o adresa ca recuperarea creantei nu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mariusbm mariusbm Buna ziua, Societatea noastra a avut o seie de B.O. refuzate de catre o societate comerciala. Printre acestea exista 5 B.O. avalizate de catre administrator ... (vezi toată discuția)