Va salut, am auzit ca printr-un proces de donatie ( dintre doua persoane ) se poate scapa de plata taxei auto. Din cate am inteles ar fi vorba despre achizitia unei masini de catre doua persoane, iar mai apoi una dintre persoane renunta la parte care ii revine ( prin donatie ) si asa taxa auto este nula. Se poate face acest lucru? Si daca da cum.. Multumesc.
Presupun ca va referiti la un partaj. A existat aceasta varianta, insa din cate am cunostinta in momentul de fata nu mai exista nici un notar in tara care sa faca acest lucru.
Va multumesc pentru raspuns, dar nu m-am referit la partaj, ca sa intelegeti ce vreau sa spun voi incerca sa creez un exemplu. Eu si cu dvs. Cumparam o masina din 2000 de exemplu si taxa este in valoare de 500 de euro, dvs. Imi cedati mie partea dvs. Prin donatie si din cate am auzit eu eu voi fi scutit de plata taxei ( sau inainte de a renunta la partea dvs. O inmatriculam..cum am precizat nu stiu exact etapele.. ) si mai mentionez faptul ca noi 2 nu suntem casatoriti ( ca altfel ar fi nevoia de un divort )
E vorba de procedura partajului voluntar.
Partajul este operatiunea juridica prin care se pune capăt proprietatii comune si este reglementat in Noul Codul civil (Legea 287/2009) in art. 669-686, iar sub aspectul etapelor si modalitatii concrete de realizare este reglementat in Codul de procedura civila.
Pentru a fi posibila aceasta procedura nu este obligatoriu ca bunul respectiv sa apartina unor persoane casatorite.