avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere de mostenire sau cadastru?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere de mostenire sau cadastru?

Buna dimineata!
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme legate de o dezbatere de mostenire.
Tatal meu a decedat in urma cu 3 luni, iar in momentul decesului era divortat.
In sentinta civila de partaj 3 camere din casa ii revin mamei, iar 3 camere ii revin tatalui, insa exista 2 camere si un teren (curtea) in indiviziune.
Casa cu pricina, in momentul cumpararii avea 2 camere, cu toate actele in regula. Insa pe parcursul casatoriei au mai fost construite inca 6 camere la care insa nu au mai fost facute acte (autorizatie de construire, proiect, intabulare, cadastru). La procesul de partaj a venit un expert judiciar care a facut masuratori si o schita pe baza careia instanta a facut impartirea camerelor.
Eu mai am un frate care este de acord sa imi cedeze mie partea lui din mostenirea tatalui.
Am fost la notar sa fac dezbaterea de mostenire insa m-am lovit de problema actelor de la casa.
Notarul mi-a spus ca trebuie sa se faca intai cadastrul, pentru fiecare parte separat (un numar cadastral pentru mama si unul pentru tata).
Am fost la cadastru iar acolo mi s-a spus ca nu se pot da 2 numere cadastrale pe acelasi teren si ca nu se poate realiza cadastrul pe numele unei persoane decedate. Tot la cadastru mi s-a spus ca acesta nu se poate realiza fara certificatul de mostenitor.
Sunt intr-o mare dilema. Ce trebuie sa fac intai dezbaterea de mostenire sau actele de intabulare si cadastru la casa?
Va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez si cum trebuie sa procedez.
Cu multumiri,
L.L.
Cel mai recent răspuns: lilileu , utilizator 14:39, 29 Iulie 2013
daca sunteti in proces trebuie sa se termine procesul sa obtineti o hotarare defintiva.
In urma procesului de partaj exista o hotarare definitiva a impartirii bunurilor, instanta judecatoreasca a hotarat ce camere din casa se cuvin fiecarei parti in urma unei expertize judiciare.
Problema este ca nu avem acte (cadastru, intabulare, carte funciara pe cele 6 camere construite in timpul casniciei parintilor) si nu stiu cum sa procedez pentru a putea face dezbaterea de mostenire
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
lilileu, utilizator
cati frati sunteti ?
Mai am un frate care este de acord sa imi cedeze mie partea lui de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ... Beldescu Mariana Beldescu Mariana Bună ziua, tata a decedat în 1982, mastenitori eu și mama ,cei 2 frați au renuntat in favoarea mea. In 2012 a decedat și mama, Certificatul de ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)