avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA - Durata legala in care trebuie ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA - Durata legala in care trebuie facuta

Buna ziua.
Am fost inplicat intr-un accident rutier iar cel vinovat avea RCA-ul la Euroins.
Accidentul a fost fara victime. Autoturismul meu s-a stabilit a fi dauna totala. Mi s-a oferit o suma de bani ca despagubire cu care am fost de acord.
Cei de la Euroins au zis ca in termen de 1 luna de la finalizarea dosarului imi voi primii despagubirea. Dosarul a fost finalizat acum 2 luni dar banii nu i-am primit inca.
Am insitat, am trimis mailuri, la care n-am primit nici un raspuns.
Care este termenul legal in care trebuie sa-mi primesc despagubirea si ce ar trebui sa fac daca despagubirea intarzie in continuare?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:47, 29 Iulie 2013
Daca nu v-a platit la termenul promis atunci puteti sa ii dati in judecata. In functie de ce acte aveti, cred ca puteti sa mergeti pe ordonanta de plata pentru ca sa se miste treaba repede.
Daca ati depus la dosarul de dauna cererea de despagubire plata trebuie sa se faca in termen de 10 zile. In caz de intarziere a platii aveti dreptul sa solicitati plata penalitatilor de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dauna totala euroins aurelian.f aurelian.f Buna ziua, Am o problema ce poate fi considerata ceva mai delicata cu asiguratorul euroins. Anume: pe data de 04.11.2009 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata dosar casco eugenghita1969 eugenghita1969 Buna ziua,in data de 02.11.2012,am fost implicat intr-un accident rutier,fara victime umane.Am deschis dosar de dauna pe casco(puteam sa o fac si pe ... (vezi toată discuția)
Termen pentru obtinerea despagubirii mezgageza mezgageza in ce termen trebuie sa adresez asiguratorului pentru a obtine despagubirea? (accident rutier fara victime)-accident rutier (vezi toată discuția)