avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intarziere plata dosar casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intarziere plata dosar casco

Buna ziua,in data de 02.11.2012,am fost implicat intr-un accident rutier,fara victime umane.Am deschis dosar de dauna pe casco(puteam sa o fac si pe RCA,nefiind vinovat),crezand ca formalitatile merg mult mai repede!Totul a decurs normal,in data de 22.11.2012 am primit adresa explicitare despagubire dauna totala,am fost de acord cu despagubirea,am semnat cererea de despagubire,in data de 23.11.2012.
In contract este stipulat,plata efectiva sa se faca in termen de 15 zile de la data depuneri ultimului act la dosar
Am luat legatura cu inspectorul,care a solutionat dosarul,asigurandu-ma ca dosarul a fost platit inca din 04.12.2012,motivand ca nu stie ce se intampla in sistemul bancar,pentru intarziere.Am solicitat ordinul de plata,al tranzactiei,(care cu siguranta nu exista),motivand ca-i este greu sa-l obtina de la ,,centu"
Am adresat o reclamatie si la CSA,urmand sa primesc raspuns in 30 zile.
Care sunt posibilitatile de recuperare a despagubirii,si daca plata intarzie,eventuale penalitati?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:48, 25 Decembrie 2012
e simplu, formulati conciliere directa prevazuta de catre art 720 indice 1 din codul de procedura civila, apoi formulati cerere de chemare in judecata, efectuand timbrajul la valoarea pretentiilor
Va multumesc,pentru sfat.am sa va tin la curent cu desfasurarea faptelor.
Acel "Centru" trebuie sa aiba si o adresa de email ,pe care puteti sa o folositi pentru a solicita nr. OP cu care s-a inchis dosarul.Ar exista si posibilitatea ca intarzierea sa fie cauzata de incasarea de la asiguratorul RCA iar petitia ar putea sa "deblocheze" amanarea platii!!In evidenta operativa electronica, trebuie sa se afle data si documentul cu care s-a inchis dosarul de dauna.Pentru petitie, folositi nr. politei CASCO si data avizarii daunei (daca nu cunoasteti nr. dosar de dauna)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune rca nicunegrei nicunegrei Buna seara. Vă rog ajutați-mă cu un sfat. Am un dasar de daune la Euroins din data de 11.10.2016 și până în prezent nu am primit nicio înștiințare de ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Termenul prescrierii dosarului de dauna auto intre service si asiguratorul cu care are conventie Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, care este termenul de prescriptie pentru dosarele de dauna auto, daca intre service-ul auto si societatea de asigurare ... (vezi toată discuția)