avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita prin poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita prin poprire pe salariu

Adesez cu respect rugamintea sa-mi explicati care este procedura de aplicare a executarii silite prin poprire pe salariu, in sensul ca, daca adresa emisa de executor este transmisa catre locul de munca in vederea punerii in aplicare a popririi, angajatorul este obligat sa aduca la cunostinta angajatului efectuarea popririi sau trece pur si simplu la aplicarea eie, fara sa anunte angajatul!?
A doua intrebare, referitoare la poprire, daca angajatul intre timp, si anume de la momentul efectuarii creditului si pana in momentul de fata, cand s-a emis hotararea de poprire, si-a schimbat locul de munca, care sunt pasii ce ii face executorul pentru aplicare popririi pe salariu?
Va multumesc , anticipat, pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:50, 29 Iulie 2013
Angajatorul este obligat sa infiinteze poprirea. Nu este obligat sa anunte angajatul, dar este recomandabil sa o faca. Cel obligat este executorul, el instiinteaza debitorul cu privire la poprire.
Executorul stie locul de munca al angajatului, il afla de la Institutiile care au astfel de evidente.

Dupa aflarea locului de munca, trimite popriea la angajator si/sau la bancile unde debitorul are conturi deschise.
Va multumesc! Intrebarile se refera la situatia mea, nu este vorba despre o suma mare (3500lei), de la fostul loc de munca s-a comunicat executorului ca nu mai lucrez acolo , dar de atunci actualul angajator nu a primit nicio adresa de poprire. daca imi permiteti va mai adresez o intrebare, vreau sa ma deplasez la sediul executorului sa stabilesc de comun acord cu el o anumita esalonare a acestei sume, sa achit itr-un termen anume, credeti ca este bine , ca sa evit aceasta poprire sau este tardiv acum!? Multumesc!
Este ok, asa evitati poprirea la noul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura plata pensie minor dupa schimbarea locului de munca al platitorului anemona34 anemona34 Bun gasit! va rog,sa ma indrumati cei care aveti cunostinte juridice in urmatoarea problema: -in urma cu 8 ani,am divortat ,in hotarare scrie ca tatal sa ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu alinaemi alinaemi Buna ziua. Am un fost angajat pentru care pe vremea cand lucra la noi am primit scrisoare de executare silita (poprire pe 1/3 din venituri). Am platit penru el ... (vezi toată discuția)
Instaurarea popririi pe contul de salariat Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Numele meu este Nicolae Petrica . Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea ... (vezi toată discuția)