avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovada refuz semnare declaratie acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovada refuz semnare declaratie acord

Buna ziua,

Am nevoie sa obtin de la fostul sot acordul pentru a-l putea scoate din tara pe fiul nostru minor. Acesta nu doreste sa mi-l dea. As putea sa ii trimit o scrisoare cu confirmare de primire (in care sa solicit sa-si dea acordul) ca sa am dovada refuzului sau cum anume sa procedez ca sa am o dovada scrisa ca nu vrea sa isi dea acordul?
As putea sa deschid actiune in caest sens (ordonanta presedentiala) in localitatea unde locuiesc curent, chiar daca am dopar viza de flotant?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:31, 29 Iulie 2013
Dovada refuzului ar trebui sa o faceti prin notificare facuta de avocat.
De judecat va veti judeca acolo unde are domiciliul paratul.
Chiar nu inteleg de ce trebuie sa deschid actiunea in orasul lui, la sute de kilometri, pentru ca el refuza sa dea acordul? Chiar nu are nici o logica... Chletuielile mele si timpul pierdut cine le plateste? Plus ca judecastoria din orasul respectiv este de rea credinta si o sa ma amane asa cum a mai facut-o si in alte dati, tocmai de aceea nu vreau sa mai am de a face... chiar nu exista alta solutie?
Problema este ca pe calea ordonantei presedintiale nu cred ca veti rezolva ceva decat daca aveti bilet pentru concediu.Ca sa va stabiliti domiciliul in strainatate va trebui sa va judecati pe fond si procesul va dura mult timp.
Nu cred ca veti putea sa evitati sa va judecati acolo unde nu va place.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mie mi se pare ca se incalca grav drepturile copilului cu acest nou cod civil, care lasa la cheremul si la bunul plac al unor tati iresponsabili sa decida daca copilul/copiii lor sa poate pleca cateva zile in strainanate cand li se ofera ocazia... pentru simplul fapt ca ocazia trece, iar ei nu vor sa isi dea acordul sau nu il dau la timp.
Si nu e vorba de a ne stabili domiciliul in strainatate, e vorba de o vacanta la o prietena.
Iar refuzul lui este ca sa ma sicaneze pe mine... si nimeni nu tine cont ca de fapt refuza libera circulatie a copilului lui, nu a mea
Aveti perfecta dreptate, doamna. Totusi, daca tatal ar cere acceptul dvs. sa scoata copilul din tara pentru o excursie , i-ati da acceptul?

Alte discuții în legătură

Custodie copil - nu pot pleca in vacanta fara acordul tatalui corina1609 corina1609 Buna ziua, In urma unui concubinaj, a rezultat un baietel care in septembrie va implini 2 ani! Din cauza neintelegerilor si alcoolului, eu si tatal lui ne-am ... (vezi toată discuția)
Custodie minor, iesire din tara melaniapop melaniapop Buna ziua Am un baiat de 8 ani ,nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului ,el este trecut in certificatul de nastere ca si tata al copilului,daca ... (vezi toată discuția)
Divort romani cu domiciliui in strainatate flo01 flo01 Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari: 1. Locuim in strainatate si avem un copil de 14 ani. Este posibil sa divortam la notar in Romania?? ... (vezi toată discuția)