avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor, iesire din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor, iesire din tara

Buna ziua
Am un baiat de 8 ani ,nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului ,el este trecut in certificatul de nastere ca si tata al copilului,daca vreau sa ies din tara am nevoie de acordul lui ?daca el refuza sa-mi dea acest acord trebuie sa ma adresez unui judecator ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:55, 10 Februarie 2016
Buna ziua,
Raspunsul este DA, daca vreti sa iesiti din tara va trebui sa aveti acordul tatalui.
In cazul unui refuz nejustificat va trebui sa va adresati instantei pentru ca prin sentinta ce se va pronunta sa se suplineasca acordul tatalui.
Va multumesc mult pentru promtitudine si ajutor !
Pentru a putea scoate minorul dn tara este nevoie de acordul tatalui, atat timp cat nu aveti o hotarare care sa dispuna exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Încercați sa rezolvați amiabil cu tatal.
Cat vreți sa stați în străinătate?
Dacă vă adresați unui judecător, nu înseamnă că-l veți și convinge așa de ușor să vă încuviințeze suplinirea părăsirii temporare a țării.
Nu are nici o relevanță dacă ați fost căsătorită la starea civilă sau ați avut concubinaj.
În fața judecătorului va trebui să dovediți cu probe și că sunteți de bună credință, și că vă veți întoarce cu minorul în țară la termenul stabilit de instanță.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile pãrinþilor aflaþi în divorþ Kristine89 Kristine89 Buna.Am si eu o intrebare.Nu sunt casatorita oficial,dar copilul are familia fostului\'\'sot\'\'.Nu ma ajuta cu nimic la cresterea copilului.Vreau sa plec ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate andrada17 andrada17 buna,am un copil de 11 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul poarta numele meu dar in certificat apare si numele tatalui,ce ar trebui sa fac ca ... (vezi toată discuția)
Pot pleca in strainatate daca copilul este doar pe numele meu si nu al tatălui? Malina Maria Malina Maria Buna ziua am o problemă as dori sa plec cu copilul in strainatate, dar in certificat la tata este numele tatălui iar copilul este pe numele meu ,imi trebuie ... (vezi toată discuția)