Buna ziua
Am un baiat de 8 ani ,nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului ,el este trecut in certificatul de nastere ca si tata al copilului,daca vreau sa ies din tara am nevoie de acordul lui ?daca el refuza sa-mi dea acest acord trebuie sa ma adresez unui judecator ?
Va multumesc anticipat !
Buna ziua,
Raspunsul este DA, daca vreti sa iesiti din tara va trebui sa aveti acordul tatalui.
In cazul unui refuz nejustificat va trebui sa va adresati instantei pentru ca prin sentinta ce se va pronunta sa se suplineasca acordul tatalui.
Pentru a putea scoate minorul dn tara este nevoie de acordul tatalui, atat timp cat nu aveti o hotarare care sa dispuna exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Dacă vă adresați unui judecător, nu înseamnă că-l veți și convinge așa de ușor să vă încuviințeze suplinirea părăsirii temporare a țării.
Nu are nici o relevanță dacă ați fost căsătorită la starea civilă sau ați avut concubinaj.
În fața judecătorului va trebui să dovediți cu probe și că sunteți de bună credință, și că vă veți întoarce cu minorul în țară la termenul stabilit de instanță.