avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor, iesire din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor, iesire din tara

Buna ziua
Am un baiat de 8 ani ,nu am fost casatorita niciodata cu tatal copilului ,el este trecut in certificatul de nastere ca si tata al copilului,daca vreau sa ies din tara am nevoie de acordul lui ?daca el refuza sa-mi dea acest acord trebuie sa ma adresez unui judecator ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:55, 10 Februarie 2016
buna ziua
avand in vedere ca il cresc singura ,tatal copilului ne-a parasit la cateva luni de cand el s-a nascut,nu s-a interesat niciodata de copil ,sansele mele ca judecatorul sa fie intelegator nu sunt mai mari ? vreau doar sa merg cateva zile in strainatate nu sa ma mut definitiv acolo !
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
melaniapop, utilizator
Când vreți să plecați?
Procesul poate dura între 1 an și 2 ani, cu termene și amânări de termene..., dacă vreți să plecați vara asta nu prea aveți mari șanse.
La proces va fi citat și tata copilului, care ar putea veni cu varianta lui în propria apărare.
Cel mai simplu este să-l contactați de tata copilului, și să-l convingeți pe el să vă dea împuternicire autentificată la notar, dumneavoastră să plătiți toate cheltuielile notariale, iar el numai să vă semneze.
Și rezolvați într-o zi fără nervi întinși și stres.
Trebuie să demonstraţi refuzul lui.
În acest sens, notificaţi-l în scris că, în interesul superior al copilului, îi solicitaţi acordul notarial pentru întocmirea paşaportului şi pentru ieşirea din ţară - 2 acorduri.
Numai dacă nu vă răspunde sau îşi exprimă refuzul în scris, aveţi dovada refuzului său. Treburile astea nu se rezolvă prin telefon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile pãrinþilor aflaþi în divorþ Kristine89 Kristine89 Buna.Am si eu o intrebare.Nu sunt casatorita oficial,dar copilul are familia fostului\'\'sot\'\'.Nu ma ajuta cu nimic la cresterea copilului.Vreau sa plec ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate andrada17 andrada17 buna,am un copil de 11 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul poarta numele meu dar in certificat apare si numele tatalui,ce ar trebui sa fac ca ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean american si posibilitate de a lua copilul in america nicoleta20 nicoleta20 buna ziua,as dori sa va intreb,in conditiile in care in luna ianuarie,anul urmator ma voi casatori cu iubitul meu,cetatean american,care a mai fost la noi in ... (vezi toată discuția)