avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot pleca in strainatate daca copilul este doar pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot pleca in strainatate daca copilul este doar pe numele meu si nu al tatălui?

Buna ziua am o problemă as dori sa plec cu copilul in strainatate, dar in certificat la tata este numele tatălui iar copilul este pe numele meu ,imi trebuie procură?
Am vorbit cu el si nu imi da procură este neapărat nevoie de procură?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:41, 19 Iunie 2018
Cel care are numele trecut la rubrica "tată" în Certificatul de naştere trebuie să vă dea acordul notarial să plecaţi.Nu contează numele copilului, ci prezenţa unui nume în rubrica "tata"
Daca copilul nu are liniuta la tata va trebuie acordul acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in certificat minorul are tata, atunci aveti nevoie de o declaratie de acord din partea sa, iar daca acesta refuza in mod nejustificat sa va dea aceasta declaratie ( nu procura), este necesar a va adresati instantei de judecata pentru obtinerea unei hotarari prin care sa se suplineasca acordul sau pentru obtinerea pasaportului si deplasarea in strainatate.
In cadrul actiunii va trebui sa faceti dovada refuzului nejustificat al celuilalt parinte.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Plecarea peste granite fara acordul meu. dan_leu35 dan_leu35 Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)