avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consultanta - reinnoire contract munca asistent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consultanta - reinnoire contract munca asistent personal

BUNA ziua, ma numesc VICTORIA MIKOTA, SUNT ASISTENT PERSONAL AL fiului meu care are handicap de gradul i(grav) de 14 ani, anual trecem prin comisie care elibereaza un certificat de handicap conform caruia imi prelungeste contractul de munca.Am inteles ca am deja 6 acte aditionale la Contractul meu de munca si trebuie sa-mi faca din nou angajarea.As dori sa-mi spuneti daca e corect si daca nu pierd vechimea deoarece se spune ca angajarea se face in 30 zile de la completarea cererii.Va multumesc anticipat!VICTORIA
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
mikota, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 29 Iulie 2013
Daca intre incetarea vechiului CIM si data noii angajari va exista un interval de timp atunci perioada respectiva nu este vechime in munca.
@ mikota

Vi se va incheia un nou c.i.m. ?

Contractul individual de munca al asistentului personal se incheie cu primaria localitatii de domiciliu sau resedinta a persoanei cu handicap grav, dupa caz, in termen de maximum 30 de zile de la data inregistrarii cererii. Contractul individual de munca se intocmeste in 3 exemplare, cate unul pentru fiecare parte contractanta, iar cel de-al treilea exemplar se transmite directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, in termen de 5 zile de la incheierea acestuia.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este legal ceea ce se intampla? Daca sunt asistent personal de 14 ani, de ce sa fiu reangajata/?
Asa cum ati specificat, dreptul la insotitor este acordat anual astfel ca nu puteti beneficia de CIM pe durata nedeterminat.
Asta inseamna ca voi pierde o luna vechimea si salariul? Contractul meu de munca expira in 2august 2013 iar daca vor face reangajarea mea asta e valabila dupa 30 zile de la intocmirea cererii.Spuneti ca este legal?

Alte discuții în legătură

Angajat asistent personal mariamagdolnanagy mariamagdolnanagy Sunt angajata ca asistent personal al copilului meu.Este a treia angajare,deoarece de fiecare data m-au angajat pe perioada determinata pana la expirarea ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi persoana cu dizabilitati MihaelaBD12 MihaelaBD12 Buna ziua! Am un cumnat cu handicap grav si am nevoie de indrumare. Problema este urmatoarea: Cumnatul meu in varsta de 24 ani are boala G28;G40, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca incheiat pe perioada determinata - asistent personal geanina_Prv geanina_Prv conf. Legii 448/2001, persoana cu handicap grav are dreptul la un asistent personal al carui contract de munca se incheie pe perioada valabilitatii ... (vezi toată discuția)