Am fost cadru militar timp de 11 ani , mai exact subofiter, intr-unul din serviciile speciale din Romania.
Odata cu terminarea facultatii, am trecut in rezerva la cerere(nu demisie) intrucat nu existau posturi libere conform noii mele pregatitri.
In cazul in care ma angajez ca si functionar public, pe un post ce prevede studii superioare de lunga durata, se va lua in calcul vechimea mea de cadru militar, ca si vechime de functionar public cu statut special?Vad ca legea 188 din 1999 republicata in 2007 la art.5, nu include si institutia unde am lucrat eu ci face referire doar la Ministerul Administratiei si Rformelor Administrative.
Art. 5 din Legea nr. 188/1999 prevede ca pot beneficia de statute speciale si functionarii publici care isi desfasoara activitatea in "alte servicii publice stabilite prin lege".
Deci, functionarii publici prevazuti la art. 5 din Legea nr. 188/1999 isi desfasoara activitatea in temeiul unor acte normative specifice, cu caracter special.
Daca ati fost numit functionar public in temeiul unui astfel de act normativ, cei 11 ani vor fi avuti in vedere ca vechime in functie publica.