avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie CASS pentru persoana casnica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie CASS pentru persoana casnica

Buna ziua!
Astazi,am primit spre surprinderea mea un plic de la CNAS cu titlul ,,Decizie de impunere'' privind contributia de asigurari sociale de sanatate. Vreau sa mentionez ca eu nu sunt asigurat( sunt casnica) si mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca am de achitat restante. Ma poate lamuri cineva ,e obligatoriu sa platesti asigurare sociala de sanatate ?si de cand ?Toate serviciile mele medicale de pana acum au fost contra-cost:( .deci?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:32, 3 August 2013
Probabil aveti vreun depozit in banca, la CEC sau venituri de la APIA. Dobanzile la acest potential depozit vi se considera venituri si, deci, se impoziteaza.
Daca in decizia de impunere nu scrie pentru ce datorati CASS atunci trebuie sa cereti lamuriri la Casa Judeteana de Asigurari de Santate (CJAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas pentru dobanda la banca ? cristian p cristian p 1. Daca am avut depozit bancar cu dobanda datorez pe langa impozit pe venit si CAS pentru dobanda respectiva ? 2.Daca am inchiriat masina cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pfa... ordonanta lui boc Mihaela Elena Mihaela Elena Buna seara. Am o intrebare la care nimeni nu poate/nu stie sa-mi raspunda: si avocatii sunt inclusi in depunea pana azi (respectiv miercuri 25.08.2010) ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica, fara loc de munca se poate asigura la concedii si indemnizatii? RamonaLazar RamonaLazar Buna ziua! O persoana fizica, fara loc de munca (deci fara venituri), se poate asigura la concedii si indemnizatii prin contract cu Casa de Sanatate in baza ... (vezi toată discuția)