Buna ziua.Veniturile unei organizatii non-guvernamentala (asociatie) sunt din donatii
sponsorizari etc.Este mare nevoie de un fundraiser.Fundaiser-ul cum poate fi emunerat?prin salariu?prin alta forma?Va multumesc anticipat.
Ceea ce eu nu stiu este : Care sunt modalitatile legale de a compensa munca unei persoane care munceste pentru a aduce bani sau in cazul meu decoruri costume pentru a putea sustine recitaluri sau/si opere?In afara de salariu mai pot si alte modalitati?Avand in vedere ca suntem f la inceput. va multumesc pentru rabdare.
Daca din anumite motive se doreste a primi renumeratie in sau si in alta forma decat ca salariat, in principiu e de studiat optiunea ca persoana in cauza sa isi faca firma, intrepridenre individuala sau PFA, dar trebuie atent analizat daca este mai avantajos - pentru ca sunt si multe dezavantaje fata de situatia de salariat - si daca legal se preteaza activitatea respectiva la a fi prestata in mod independent, si daca nu exista riscul de reclaificare fiscala ca fiind activitate dependenta, mai ales daca se colaboreaza doar cu acel beneficiar, nu cu mai multi... E o chestiune mai complexa pentru care ar trebui sa apelati la consiliere juridica...