avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie data in fata nortarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie data in fata nortarului

Buna ziua,

Un coleg de serviciu care imi este si vecin mi-a provocat un prejudiciu. Ne-am inteles sa mergem la notar si sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca pana la data de 01 iunie remediaza pagubele produse. Suntem aproape de 01 august si colegul nu a rezolvat nimic, cu toate incercarile mele de a rezolva totul pe cale amiabila. As vrea sa stiu ce sanse am daca il actionez in Instanta? Are vreo putere declaratia pe proprie raspundere data in fata notarului in care isi asuma pagubele produse si se obliga sa le remedieze? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dumitru73 , utilizator 12:37, 30 Iulie 2013
Da, este un inceput de dovada.
Prin aceasta declaratie pe proprie raspundere acesta isi recunoaste culpa in producerea prejudiciului, cat si intinderea acestuia.
Introduceti actiune in pretentii pentru suma datorata.
Revin cu inca o intrebare: Este posilib ca dintre cele 3 responsabilitati pe care si le-a asumat in declaratia data la notar sa primesc Hotarare Judecatoreasca in favoarea mea doar pentru o parte dintre ele? In cazul acesta ar trebui sa merg mai departe cu recurs sau ce se hotaraste in prima faza asa ramane. Va intreb pentru ca nu am mai fost intr-o astfel de situatie si nu stiu la ce sa ma astept. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratul nu isi asuma raspunderea civila rca FearS FearS Pe scurt, am parcat masina in benzinarie. In spatele masinii era semnul INTERZIS, nu l-am depasit, si mi`am gasit masina lovita in partea din spate-stanga cu ... (vezi toată discuția)
Neplata conform angajament de plata, ce e de facut ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cum am putea sa procedam in cazul urmator: - un salariat a depus un Angajament de plata ca urmare a faptului ... (vezi toată discuția)
Executare decizie curte de conturi Ramona24 Ramona24 Buna seara, Exista o decizie a curtii de conturi ( ramasa definitiva si irevocabila prin sentina) privind recuperare de catre entitatea publica a ... (vezi toată discuția)