avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul inegal de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul inegal de lucru

pentru ca timpul inegal de lucru sa fie aplicat este de ajuns doar sa fie subliniat in cim?nu trebuie completat si cimpul liber de la litera H,punctul 2,litera 2?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 23 Februarie 2016
si in cazul meu este legal sa mi se aplice ca inegal timpul de lucru sau nu?eu respectind programul de lucru de 8-16 fiind la dispozitia angajatorului
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
fanelpas, utilizator
Programul de munca inegal este aplicabil in conditiile in care durata timpului de munca poate fi diferita de la o zi la alta.
Trebuie sa apara si repartizarea timpului de munca , chiar daca este inegal.

De exemplu, c.i.m. cu 8 ore/zi, inegal poate avea o astfel de repartizare luni 6 ore , marti 8 ore, miercuri 10 ore etc., astfel incat pe sapt sa se totalizeze 40 ore.

in c.i.m.al meu,nu sunt specificate orele in care ar trebui sa lucrez ca programul meu sa rezulte ca ar fi inegal(orele in care eu sunt in program sunt specificate in R.O.I adica 8-16 de luni pana vineri,sambata si duminica liber)societatea imi poate impune programul inegal daca in c.i.m este subliniat doar cuvantul,,inegal,, iar rubrica unde ar trebui sa fie orele din care sa rezulte ca e intradevar e inegal e goala(sunt doar puncte-puncte)vreau si parerea dv.se poate aplica programul inegal doar cu sublinierea unui cuvant fara comletarea orelor din care ar trebui sa reiasa acest,,inegal,,e legal sau ilegal?
In opinia mea, nu se poate impune un program de lucru inegal daca in c.i.m. nu este specificat expres modul de repartizare a cestuia.
dar este ok sa specific in cim 40 ore/luna /inegal.
nu stiu care va fi repartitia, va fi in functie de necesitati.
multumesc.

Alte discuții în legătură

Durata inegala de lucru monik monik buna ziua...ce inseamna mai exact durata inegala flexibila a timpului de lucru? o persoana care lucreaza part-time poate avea o durata inegala de ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal dan197 dan197 Buna ziua. Am o societate care are ca obiect de activitate fitness si intretinere coirporala. Programul centrului este urmatorul\' L-V- 08.00-22.00 S- ... (vezi toată discuția)