avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort inaintat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort inaintat

De comun acord am inaintat cererea de divort,din vina la amindoi,fara reprosuri,fara scandal, sa mearga cit mai repede!Impartirea bunurilor, la intelegere!Avem imprumuturi serioase din banci,care le suport eu de unul singur mai mult de6 luni.
Ea nu sta in tara din 2004,in toamna 2008 a luat si fetita la ea(16 ani are).
Am pus problema ,ca ar fi cinstit si corect sa contribuie si ea cu jumatatea datoriilor(macar la casa,masina iese din calcul sa zicem,ca eu o folosesc)A fost de acord la inceput dar acom zice ca nu am inteles eu bine,nu mai vrea.
Sa platesc eu tot,masina si casa dar are pretentie la jumatate din tot!Are si ea masina,bani stansi afara dar eu nu pot sa dovedesc.
Acum zice ca pe hartie,nu o sa ma lase liber niciodata!Ea are viata ei in afara tarii,n-o intereseaza ce o sa fac eu dar nici nu ma lasa liber!Ajung martorii si chitantele emise pe numele meu de la banca ca sa dovedesc contributia mea de unul singur la datorii?
Ce pot sa mai fac?Orcum cu forta nu poate sa ma mai tina,am fost destul fraierul ei!
Cel mai recent răspuns: ContSters37888 , utilizator 22:29, 16 Martie 2009
ceinseamna sa va lase liber , va tine fortat in uniune matriminiala ?
Puteti obtine divortul fara ca doamna sa fie de acord.
In legatura cu imprumuturile la Banci. Daca au fost semnate contractele de credit si de catre doamna, datoreaza si dumneaei jumatate din sumele contractate cu titlu de credit. Chiar daca nu a semnat, dar sunt credite contractate pentru nevoile comune, deasemena este debitor al bancii si doamna, in solidar cu dumneavoastra. ratele platite in timpul casatoriei sunt platite in comun, indiferent cine a facut plata. Salariul incasat este bun comun.
Da,stiu dar banii mei sunt banii nostrii si banii ei sunt banii ei!!.Asta-i diferenta.!!
Si datoriile sunt comune,teoretic,faptic eu le suport,dar la inparteala vrea jumatate din tot!Cu toate ca ne-am inteles ca fiecare ramane cu masina lui!Acum nu mai vrea asa!Ea stie ca eu nu pot sa dovedesc ca are masina,ca n-o are in tara(chiar a si precizat ca o sa treaca masina pe numele altcuiva pina se lamuresc treburile intre noi).
Sunt comunce, datoriile, dar pana acum ele sunt platite din bani comuni. Bunuri proprii vor fi doar dupa divort. Daca doamna a dobandit bunuri acolo, ele sunt comune. Puteti sa dovediti ca are masina, Instanta va face o adresa catre autoritatile din tara de resedinta. Trebuie sa existe in evidente, daca a cumparat-o legal. Si chiar daca o vinde, tot aveti o proba in plus pentru a vi se acorda dumneavoastra masina din tara.
Deci nici cu mine nici fara!Ea sa stea acolo ,cu viata ei,eu cu a mea pe aici si sa mai astept inca 10 ani,sa fac treburile pe acasa,sa m-a chinui singur cu toate datoriile(ca n-o intereseaza cum traesc si din ce)si pe urma s-o astept pina-si termina "mandatul"pe acolo.
Noi nu suntem despartiti de acum,Din 2004 a plecat din tara!Fetita eu am crescut-o pana in oct.2008.
Ce se intampla daca la inaintarea divortului(de comun acord,din vina comuna)am optat pe varianta cea mai simpla,sa scapam mai repede mai omeneste ea s-a razgandit si nu mai vrea sa divorteze,cu toate ca 10 minute nu putem sta impreuna fara scandal.
Nu-i tace gura deloc de cand a venit in tara.Prima infatisare avem pe 4 mai.
Nu m-a vrut nici odata!Parintii ei tineau la mine!Nu odata a zis cu gura mare si ca nici ca barbat nu simte nimic pentru mine!
Nu avea curajul sa se desparta de mine de frica existentiala!
Deci eu sunt bun numai pentru sprijin!22 de ani de convetuire ,numai minciuna!

Alte discuții în legătură

Motiv divorþ :pãrãsire de domiciliu sau abandon de familie sau...? ASZALOS ASZALOS În cazul în care unul dintre soţii părăseşte domiciliul conjugal(pleacă din ţară),de acord comun, pentru o perioada mai mare de timp,ulterior ia şi ... (vezi toată discuția)
Partajul datoriilor panzarumitica panzarumitica in situatia in care un cuplu se desparte si in urma acestei actiuni apartamentul in care au locuit se vinde. Impartirea bunurilor se face in buna intelegere, ... (vezi toată discuția)
Imprumut mareboys mareboys As dori si eu un raspuns la urmatoarea chestiune: impreuna cu prima sotie am cumparat un apartament in care am ramas eu cu copilul in urma divortului si a ... (vezi toată discuția)