avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul datoriilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul datoriilor

in situatia in care un cuplu se desparte si in urma acestei actiuni apartamentul in care au locuit se vinde. Impartirea bunurilor se face in buna intelegere, inclusiv suma de bani rezultata din vanzarea apartamentului. Pe timpul casniciei s-au contractat si unele imprumuturi la diverse banci, din care o parte considerabila nu este achitata. Imprumuturile au fost contractate numai de o parte din cuplu, cealalta parte fiind doar beneficiara. O parte a cuplului are venituri stabile, partea care are contractat imprumuturile, cealalta parte nu are nici un venit. Ce obligatii revin celei de-a doua parti, cea fara venituri, la achitarea imprumuturilor sau a partii de imprumut?
Va multumesc frumos?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:13, 6 Iulie 2012
Odata cu impartirea bunurilor, e corect sa se imparta si datoriile. In cazul in care nu se inteleg, sotii apeleaza la instanta.
Inteleg ca nu ati procedat asa..ati impartit frateste bunurile si banii si datoriile, nu. Ghinionul titularului de contract pt ca imi dau seama ca cealalta parte nu are intentia sa participe la achitarea ratelor.
Va puteti ridica cu pretentii in instanta, ca instanta sa oblige la plata a jumatate din suma datorata bancii, insa va trebui sa dovediti ca banii i-ati folosit impreuna, eventual la achizitionarea unor bunuri comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Divort cu credite divada divada buna ziua, dupa 25 de ani de casnicie vom ajunge la divort, dar la momentul actual am un credit de nevoi personale de 360milioane doar pe numele meu - sotul ... (vezi toată discuția)
Partajarea datoriilor elian c elian c Am doua intrebari: 1. Daca partajul se face in raport cu aportul fiecarui sot la veniturile aduse in casnicie (ex. 1/3), cum se partajeaza creditele ... (vezi toată discuția)